Nyhet
17 May, 2023

KLIMATOR: NETTOOMSÄTTNINGEN STEG, MEN FORTSATT FÖRLUST 1 KV

Uppdaterad:
17 May, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Klimator, som är specialiserat på vägklimatologi, redovisar ett rörelseresultat för det första kvartalet 2023 på -5,6 miljoner kronor (-6,1).

Nettoomsättningen steg med 34 procent till 7,5 miljoner kronor (5,6). Omsättningen utgörs i huvudsak av licensintäkter inom affärsområdet Winter Maintenance avseende tjänsten Road Status Information och intäkter från IoT-sensorer.

Nettoresultatet landade på -5,8 miljoner kronor (-6,1).

"Det ekonomiska läget i vår omvärld är som bekant alltjämt relativt skakigt och vi upplever generellt en viss återhållsamhet på investeringsviljan. Vi ser emellertid skillnader mellan våra två affärsområden där vi inom Winter Maintenence inte känner av återhållsamheten på samma sätt utan istället ser en ökande efterfrågan på våra tjänster och produkter kopplat till dels digitaliseringen av branschen och dels besparingspotentialen", skriver vd Patrik Simson i delårsrapporten.

"Givet det ekonomiska läget så förhåller även vi oss med en viss försiktighet genom att noggrant följa den ekonomiska utvecklingen och kontinuerligt se över kostnadssidan hos bolaget", fortsätter Patrik Simson.

Klimator har en väsentlig kostnad för användning av servrar samt datatrafik. Under början av 2023 inleddes ett utvecklingsarbete för att effektivisera detta, i syfte att minska bolagets löpande kostnader, uppges det i delårsrapporten.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.