Laddar annons
Nyhet
15 Oct, 2024

LAPPLAND GULDPROSPEKTERING: STOR UPP- OCH NEDSIDA - AFV

Uppdaterad:
15 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvprospekteringsbolaget Lappland Guldprospektering, som på tisdagen noterades på Spotlight Stock Market, har stor uppsida, men även stora risker.

Det skriver Affärsvärlden som inte utfärdar ett generellt köpråd.

"Den som är intresserad av guldprospektering kan överväga en post men vi utfärdar inte ett generellt köpråd", skriver tidningen.

Huvudscenariot för förhoppningsbolag är att det över tid slutar med en stor förlust för investerarna, framhåller Affärsvärlden.

Tidningen anser samtidigt att nyckelpersonerna i Lappland Guldprospektering har en relevant bakgrund för bolagets satsning. De har även investerat betydande privata resurser i satsningen, pekas det på i analysen som mynnar ut i tärningsbetyget fyra av sex.

Lappland Guldprospektering gjorde inför noteringen en nyemission med teckningskursen 50 kronor. I tisdagens handel har avslut i aktien gjordes i intervallet 52-60 kronor på Spotlight.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.