Redaktionen
20 Jun, 2022

Medicortex - positiva besked om forskningsanslag | nytt slutdatum för IPO

Uppdaterad:
21 Mar, 2023

Medicortex - positiva besked om forskningsanslag | nytt slutdatum för IPO

Medicortexs projektplan för att utveckla testremsor avsedda för biomarkörer i urin godkänns av US Department of Defense. Bolagets förutsättningar att erhålla forskningsanslag om 2 mUSD ökar avsevärt och med bakgrund mot detta måste tilläggsprospekt uppdateras. Nytt slutdatum för företrädesemissionen är 27 juni.

→ Teckna aktier i Medicortex här https://www.nordnet.se/se/kampanjer/ipo/medicortex

 

medicortex aktier

 

US Department of Defense ("DoD") har godkänt Medicortex projektplan för att identifiera hjärnskador från biomarkörer i urin. Detta innebär att Medicortex nu befinner sig i slutskedet av förberedelserna för att få forskningsbidrag. Projektplanen omfattar en tidsperiod om 18 månader samt en budget om ca 2 mUSD där testremsor är avsedda för milda traumatiska hjärnskador (TBI). Budgeten godkändes initialt för projektet men kan skilja sig från den slutgiltiga budgeten som kommer bekräftas under förberedelsefasen för bidraget.

 

Medicortex hade tidigare ett DoD-finansierat projekt om ca 1 mUSD (Grant No. W81XWH-19-1-0258) och med den aktuella planen godkänd skulle det blivande projektet vara en naturlig förlängning av det tidigare projektet.

 

Även om inga finansieringsmedel är bekräftade i nuläget ökar godkännandet av projektplanen de positiva chanserna kraftigt att erhålla anslaget.

 

Med bakgrund av detta nya stora besked behöver investeringsprospektet inför företrädesemissionen att uppdateras vilket innebär att teckningsperioden senareläggs. Sista datumet för att ta del av teckningserbjudandet är nu den 27 juni.


medicortex ipo

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.