Nyhet
3 Apr, 2023

NOWONOMICS: FÖRVÄRVAR RESTERANDE MINORITETSPOST I DOTTERBOLAG

Uppdaterad:
18 Apr, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fintech-bolaget Nowonomics har beslutat att göra dels en apportemission och dels en riktad emission av totalt 605.351 nya aktier. Apportemissionen görs för att förvärva den resterande minoritetsposten på 28 procent i dotterbolaget QQM Fund Management från Ola Björkmo.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet innebär att Nowonomics numera äger 100 procent av QQM Fund Management som förvaltar cirka 700 miljoner kronor i fonderna Nowo Global Fund samt Equity Hedge Fund.

Den riktade emission görs samtidigt till EIE Utvikling A/S om 5 miljoner kronor, och innebär en utspädningseffekt för befintliga aktieägare med cirka 5,5 procent av rösterna och kapitalet.

"Emissionen görs med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt i enlighet med bemyndigande från årsstämman den 28 april 2022", uppges det.

Både apportemission och den riktade emissionen görs till en kurs om 13:50 kronor.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.