Rapportkommentar
23 Aug, 2024
beyond frames analys q2 carnegie

Intressant pipeline framöver för Beyond Frames- Q2 review/ Penser Access by Carnegie

Uppdaterad:
23 Aug, 2024

Väntat försäljningstapp q/q
Omsättningen i kvartalet uppgick till 41,1 mkr vilket motsvarar en minskning om 5% y/y och 31% q/q. Nedgången är hänförlig till lanseringen av spelet Ghosts of Tabor som skedde i Q1. Under H1 har bolaget växt med 66% y/y. EBITDA i kvartalet uppgick till –0,5 mkr. Det negativa EBITDA-resultatet är hänförlig till de minskade intäkterna i kvartalet. På halvårsbasis uppgick EBITDA till 7,5 mkr, vilket motsvarar en marginal om 7,4% Sammanfattningsvis har det varit ett mellankvartal efter det starka Q1som innehöll bolagets största lansering hittills.

Gör justeringar baserat på pipeline
Baserat på försäljningen i kvartalet sänker vi våra totala intäktsestimat med 8,7% på innevarande år. Givet en högre kostnadsbas och sänkta försäljningsestimat sjunker EBITDA med 9,7 mkr. Vi bedömer resterande delen av året vara i linje med det nyligen avslutade kvartalet. För perioden 2025–2026 sänker vi intäktsestimaten med i snitt 3,1%. Drivande i tillväxten y/y är den pipeline som nu består av sex titlar, varav två spel utvecklade av Combat Waffle, studion ansvarig för succétiteln Ghosts of Tabor. Till följd av de sänkta försäljningsestimaten sänker vi våra EBITDA-estimat med i snitt 12,4% för perioden 2025–2026.

beyond frames rapportkommentar q2 2024 carnegie

Estimatförändringar leder till justerat motiverat värde
Baserat på våra estimatförändringar så sänker vi vårt motiverade värde till 26-34 kr (28-36). Vi bibehåller vår positiva syn på att bolagets pipeline kommer att kunna leverera en stark försäljning samtidigt som en ändrad mix kommer att stärka bolagets bruttomarginal. Bolagets pipeline är fullt finansierad vilket sänker risken. Virtual reality fortsätter vara i stark tillväxt då Meta växer sitt segment Reality labs med 28% y/y i Q2’24, delvis drivet av hårdvaruförsäljning.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 23-08-2024 kl. 07:42: https://researchdocs.carnegie.se/research/2024/08/23/beyondframesq2.pdf
Detta är en betald analys från Carnegie Investment Bank. Läs mer på https://www.carnegie.se/cr/penser-access/

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.