Redaktionen
23 Jan, 2023
Goodbye Kansas aktie

Potentiell rekordorder Goodbye Kansas

Uppdaterad:
9 Feb, 2023

Föregående vecka (19-jan 2023) uppgav Goodbye Kansas att de vunnit en ny order från en återkommande internationell kund vilket fick aktiekursen att rusa från 0,056 SEK till 0,152 SEK (+270%). Projektet uppskattades vara värd ca 51 MSEK och förväntades sträcka sig över helåret. En order av denna storlek hade varit bolagets största hittills.

Följande handelsdag (20-jan 2023) kom dock uppgifter att det tidigare pressmeddelandet hade grundat sig på felaktiga uppgifter och GBK-kursen föll kraftigt för att till fredagens stängningskurs handlas till 0,085 SEK. Felaktigheterna grundade sig på det faktum att orden ännu inte var vunnen. Istället hade parterna kommit så pass långt i förhandlingarna att Goodbye Kansas påbörjat produktionen men att det inte förelåg någon binande order.

Misstaget är beklagligt och har skadat förtroendet hos aktieägarna, framförallt hos de som agerade på den felaktigt kommunicerade nyheten, men spädde även på ett tidigare missnöje som flera befintliga aktieägare känt avseende bland annat den uppskjutna Hello Kitty-lanseringen och det som påkallat tuffa villkor i pågående företrädesemission. Att detta misstag sker just nu i samband med bolagets stora krafttag att vända verksamheten till lönsamma nivåer och återvinna kapitalmarknadens tillit är mycket olyckligt.

I kommande pressmeddelande avser Goodbye Kansas redovisa utfallet av förhandlingarna. Om bolaget lyckas landa projektet hade detta givetvis gett och ett betydande utslag på räkenskaperna men kanske viktigare, om detta ger en någorlunda fingervisning om bolagets nuvarande affärsmomentum kan flera spännande projekt vänta runt hörnet. 

Goodbye Kansas
Goodbye Kansas

"Goodbye Kansas har under en tid förhandlat villkoren för en order från en återkommande internationell kund för att producera en cinematisk speltrailer. Det förväntade ordervärdet bedöms uppgå till cirka 51 miljoner kronor. Parterna har kommit så långt i förhandlingarna att Goodbye Kansas redan har påbörjat produktionen. Bindande order föreligger emellertid ännu inte. Till följd av ett misstag kom tyvärr att kommuniceras i ett pressmeddelande den 19 januari 2023 att ordern redan är vunnen."

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.