Nyhet
18 Dec, 2023

REGERINGEN: REMITTERAR ISK-FÖRSLAG, SKATTEFRITT 300.000 KR -AB

Uppdaterad:
18 Dec, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Regeringen vill göra de 300.000 första kronorna som sparas på investeringssparkonto, ISK, skattefria.

Det skriver finansminister Elisabeth Svantesson på Aftonbladets debattsida på måndagen, tillsammans med de ekonomisk-politiska talespersonerna för Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna.

Samarbetspartierna remitterar på måndagen ett förslag om detta.

Skattesänkningen som remitteras motsvarar upp till 3.150 kronor per år. Sammantaget berör förslaget omkring 3,5 miljoner sparare och tre av fyra av dessa skulle med förslaget helt undantas beskattning på sitt ISK.

"Om det förslag som nu remitteras kommer att presenteras i budgetpropositionen för 2025, och i vilken omfattning, beror i slutändan på det ekonomiska läget, reformutrymmet och finansieringsbehovet samt de överläggningar som förs i det slutliga arbetet med budgetpropositionen", skriver politikerna.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.