Nyhet
20 Feb, 2024

SPERMOSENS: BESLUTAT OM FÖRETRÄDESEMISSION PÅ 29 MLN KR

Uppdaterad:
21 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-listade Spermosens, ett medicinteknikbolag inom området manlig infertilitet, har beslutat om en företrädesemission av units om cirka 29 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen omfattas till cirka 80 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden, varav garantiåtaganden sammanlagt kan stå för motsvarande cirka 79 procent av emissionen.

Teckningskursen har fastställts till 0:70 kronor per unit, motsvarande 0:10 kronor per aktie, och teckningsperioden löper mellan den 3 april till och med den 17 april 2024.

Vardera unit består av sju aktier, fyra vederlagsfria teckningsoptioner av serie TO3 och fyra vederlagsfria teckningsoptioner av serie TO4.

Emissionslikviden ska huvudsakligen finansiera marknadsförberedande aktiviteter kopplade till den planerade kommersialiseringen av Spermosens första produkt som kommer innebära förbättrad diagnostik vid val av IVF-behandling och återbetalning av merparten av utestående lån, skriver bolaget.

Utspädningseffekten i totala antalet aktier och röster i bolaget uppgår till cirka 87,5 procent, givet att emissionen tecknas fullt ut.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.