Redaktionen
11 Apr, 2022

Tidigare Fortnox VD till INBooks styrelse

Uppdaterad:
21 Mar, 2023

INBooks stärker sitt case mot bokföringsjättarna när tidigare Fortnox-VDn Nils Carlsson föreslås till styrelsen. INBooks befinner sig slutskeedet av sin nyemission som vid framgångsrik emittering innebär en emissionslikvid om 26 MSEK och potentiellt ytterligare 37MSEK från vidhängande teckningsoptioner. Ny kassa och nya spetskompetenser bäddar för fortsatt tillväxt. Teckningsperioden stänger den 12de april.

→  Ta del av pressreleasen här

→  Följ med INBooks mot börsen och teckna aktier här

Trots bolagets korta tid på marknaden har INBooks byggt upp en stor kundstock med högt kundomdöme, och för att kapitalisera på den goda tillväxten vill bolaget öka tillväxttakten.

Att Nils nu föreslås till styrelsen är vi mycket glada över. Vi har en erfaren styrelse och tillskottet Nils utgör är en viktig del att spetsa till oss ytterligare och därmed bättre säkra vår fortsatta tillväxtresa. Han har varit med att bygga upp Fortnox till den framgång det är idag och Nils har ett stort och djupt kunnande i allmänhet och i vår bransch i synnerhet. Detta tillsammans med hans breda kontaktnät gör honom till en värdefull person – på flera plan” - Mikael Folkesson, VD INBooks

INBooks som inte bara rent geografiskt kommer från samma stad och område som sina från konkurrenter - Visma och Fortnox - utan har även varit en mottagare av humankapitalflytt från de ovannämnda. INBooks ursprung kommer från att de två bolagen missade att fånga in botten av pyramiden, de allra minsta bolagen på marknanden, och som ett resultat har många av grundarna och medarbetarna bakgrund i dessa bolag. Utöver att utveckla de mest användarvänliga bokföringssystemen för småföretagare utvecklar INBooks även stödsystem för bokföringsbyråer vilket förväntas bli den stora kassakon av affärssegmenten.

Nils Carlsson är idag koncernchef för Resurs Bank, men verkade som VD för Fortnox 2016-2020 när börsvärdet på  ökade med ca 500%. I samband med nomineringen till styrelsen har Nils investerat i INBooks och kommer bli erbjuden ett optionsprogram vilket tolkas som goda signaler för Nils långsiktiga engagemang.

INBooks styrka är att de kan fokusera på sina två målgrupper och leverera riktigt vassa tjänster. Det är imponerande att se hur mycket företaget har åstadkommit på de ca tre år de varit verksamma och de skall nu fortsätta att accelerera sin tillväxttakt vilket de har alla förutsättningar att göra. Vidare är INBooks program utvecklade på moderna plattformar och det finns inget ”arv” att bära på och ta hänsynt till när de utvecklar nya och innovativa tjänster till sina målgrupper. Det gör bland annat att de kan vara betydligt snabbare och effektivare in deras produktutveckling jämfört med äldre och större konkurrenter.” - Nils Carlsson

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.