Nyhet
22 Jan, 2024

XBRANE BIOPHARMA: GÖR FÖRETRÄDESEMISSION OM 343 MLN KR

Uppdaterad:
22 Jan, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Biosimilarutvecklaren Xbrane Biopharma har beslutat om att genomföra en företrädesemission av units som initialt kan tillföra bolaget 343 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner kan Xbrane erhålla upp till ytterligare 78 miljoner kronor i ett senare skede.

Totalt omfattas 83 procent av företrädesemissionen av teckningsförbindelser, avsiktsförklaringar eller garantiåtaganden. Emissionen förutsätter godkännande från extra bolagsstämma.

Befintliga aktieägare erhåller en uniträtt för varje aktie som ägs på avstämningsdagen. En uniträtt ger rätt att för 11:50 kronor teckna en unit, som i sin tur består av 50 nyemitterade aktier och nio teckningsoptioner av serie TO1.

"Med denna företrädesemission skapar vi de rätta förutsättningarna för att nå våra viktigaste förestående milstolpar: närmast lanseringen av Ximluci i USA, vidare lansera Ximluci som en förfylld spruta för att accelerera försäljningen i Europa, och till sist tillverka kliniskt material för BIIB801 och Xdivane. Det innebär också att vi omedelbart kan lösa amorteringar på utestående konvertibellån fram tills januari 2025 varefter vi förväntar oss kunna amortera kontant baserat på positivt operationellt kassaflöde", säger Xbranes vd Martin Åmark.TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.