
Taggar
Fullbevakade bolag
- Se fullbevakad bolagspresentation
NFO Drives utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilation- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives patenterade teknik kan ge energibesparingar på upp till 70 procent utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Irisity verkar i en turbulent värld där övervakning har genomgått ett gigantiskt skifte från ifrågasatt integritetshot till självklar trygghetsfaktor.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Fastpartner är ett fastighetsbolag som äger, utvecklar och förvaltar en bred portfölj av kommersiella fastigheterna. Fokus ligger på expansiva områden och Sveriges största befolkningscentrum.

Irisity är ett världsledande mjukvaruföretag inom teknologin för
intelligenta kameralösningar. Med hjälp av proaktivt arbetande och
självlärande algoritmer skapar Irisity kameralösningar som är
speciellt anpassade för en mängd applikationsområden i samhället
såsom skolgårdar, nattlig övervakning av äldre i hemmet och
bevakning av olika typer av skyddsområden. Irisity erbjuder sina
kunder en kostnadseffektiv, prediktiv bevakningslösning med hög
precision. Bevakningen sker i realtid vilket minskar responstiden
samt ökar möjligheterna att agera prediktivt. Irisitys huvudkontor
ligger i Göteborg.

Fastpartner (tidigare “Fastighetspartner”) är ett svenskt fastighetsbolag
som utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter. Hyresgästerna
består av allt från nystartade bolag till ledande industribolag och
samhällsbolag. Majoriteten av hyresintäkterna kommer från
Stockholmsområdet men övrigt fastighetsbestånd är spritt över
Sveriges storstadsområden och expansiva orter. VD och storägare
i Fastpartner är Sven-Olof Johansson med lång erfarenhet inom
finans- och fastighetsbranschen.
SBB fokuserar främst på fastigheter inom två segment: bostäder
och samhällsfastigheter. Portföljen innehåller även till viss del
andra typer av fastigheter där avsikten primärt är att driva detaljplan
för att utveckla bostadsfastigheter. Strategin är att delar av
fastighetsbeståndet ska bestå av kassaflödesfastigheter med
identifierad utvecklingspotential. Bolaget förvärvar aldrig råmark,
utan utvecklar enbart detaljplan på kassaflödesgenererande fastigheter.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
Nyfosa är ett svenskt fastighetsbolag med opportunistiskt nisch
som möjliggör slagkraftiga förvärv med fria mandat. Med fokus på
investeringen verkar Nyfosa för att bygga ett hållbart kassaflöde
och addera värde till fastighetsportföljen. Nyfosas
fastighetsbeståndet är belägna i tillväxtkommuner i Sverige och
Finland.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
Maha Energy är en internationell producent inom gas- och
oljesektorn vars inriktning är att köpa och utveckla tidigare
upptäckta men tidigare underpresterande kolvätetillgångar samt
genomföra egen prospektering. Utvinningstekniken bygger på
moderna ingenjörskonst under samlingsbegreppet
Enhanced Oil Recovery. Maha Energy är verksamma i Brasilien, USA
och Oman.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
NFO Drives utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för
störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av
ventilation- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives
patenterade teknik kan ge energibesparingar på upp till 70 procent
utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.

Jag fick ett tips om en artikel i tidningen Land som handlade om en kvinna som lever för 27 000 kr om året. Hon slutade jobba när hon var 51 och bor nu i ett torp ute på landet (med sin man som fortfarande jobbar men de har separat ekonomi). Exakt hur hon får in dessa 27 000 kr framgår inte, men jag får inte känslan av att hon har en aktieportföj på 675 000 kr med 4% direktavkastning.
Jag kan inte låta bli att tänka att hon utan problem hade kunnat leva för det dubbla om hon bara sparat lite under tiden hon jobbade. Hon har säkert inte haft någon jättehög lön då hon jobbat på en loppmarknad och inom omsorgen och har dessutom vuxna barn nu som hon så klart försörjde när hon jobbade och bodde i stan, men det behövs inte många kronor i sparande per månad under 25 år i arbetslivet för att bygga en bra bas. Och för en person som uppenbarligen klarar av att leva på 27 000 kr om året nu borde kunnat stoppa undan rätt mycket med lite framförhållning. Tex levt på 7 000 kr i månaden de sista åren när hon jobbade så hade hon kanske kunnat dubbla sina omkostnader nu resten av livet.
Nu verkar hon själv inte vara det minsta intresserad av pengar och vill enligt artikeln inte tjäna pengar på tex att skriva en bok. Men trots att jag själv levt sparsamt under många år och väl fortfarande lever billigare än de flesta så tycker jag det låter hemskt knapert att ha citroner som den enda lyxen i livet. Det är kanske så att det alltid låter värre när man läser om det utifrån, vilket jag tror många har upplevt i min blogg också. Jag själv har inte upplevt min livsstil som speciellt extrem men utifrån sett har det låtit så för vissa av er läsare. På samma sätt så tycker uppenbarligen Christin det funkar bra, även om jag tycker det låter jättetrist.
De sista tusenlapparna är ju så sjukt mycket svårare än de första att spara in. Hade jag haft som mål att jobba och spendera hela lönen varje månad hela livet hade jag kunnat spendera i genomsnitt drygt 30 000 kr i månaden från 25 till 68. Genom att dra ner konsumtionen till ungefär hälften kunde jag jobba 15 år och vara ledig 28 år och genom att dra ner det till lite mindre än hälften under några sparsamma år kunde jag jobba 13 år och vara ledig 30 år. Det här tycker jag är en ganska bra ekvation då jag hävdar att man har mer nytta av de första 15 000 kr än de sista 15 000 kr och man dessutom tack vare lite avkastning behöver jobba mindre än halva tiden när man sparar halva lönen. Men när man ska dra ner konsumtionen från 7 000 kr i månaden (som är det billigaste jag levt på i vuxen ålder) till 2 300 kr i månaden (som är vad Christin i artikeln lever på) börjar det bli ganska kämpigt. Det är inte längre onödig lyx man stryker utan saker som faktiskt är ganska sköna att ha råd med. Tycker jag alltså. För Christin i artikeln verkar det vara snarast en principsak att leve enkelt och att saker inte ska kretsa kring pengar. Hon kanske inte skulle spendera mer ens om hon hade det.
Vad tycker ni? Är det imponerande att lyckas leva för 2 300 kr i månaden och plocka nässlor och odla groddar eller är det bara onödigt knapert?
Onödigt knapert svarar jag. Omöjligt för mig
Jag håller med JMF - det vore omöjligt för mig. Jag är samtidigt imponerad av att Christin fixat detta!
Vi har ju alla olika preferenser, men om man har tillgång till ett gratis hus som typ drar runt sig själv i stort sett (egen ved etc) och om man skulle ha ha det som man tycker är spännande att göra runt omkring så skulle det ju onekligen var lockande att checka ut ett tag jämfört med att kämpa på ett lönearbete man inte trivs med (där dessutom 1/3 av den redan blygsamma lönen gick till resor mm).
Tror att kärnproblemet för mig i hennes fall, hur romantiskt det än låter att leva på ett torp och äta egenodlat, är att det är svårt att känna sig fri på riktigt när marginalerna är så knappa. Att ha ett så lågt pengaflöde är inte frihet för mig, det blir snarare motsatsen.
Imponerande men samtidigt inget för en annan som risk-kalkylerar. Men tummen upp för henne iaf. Dock väldigt märkligt att de inte har någon frys då boende ser relativt "stort" ut. Hade väl varit perfekt att frysa in sommarens alla godsaker i.
Alla är vi olika men att ha en sådan knaper budget så att man inte ens kan unna sig en utelunch eller transport känns inget för mig.
Fattigdom är inte frihet, inte ett dugg imponerande. Påminner mer om tiggarnas ekonomiska situation än nåt annat.
Det är nog helt upp till person hur man vill leva och Christin verkar ju nöjd med sitt liv. Skulle hon ändra sig finns det väl inget som hindrar henne från att gå tillbaka till jobb inom omsorgen. När man väljer att göra annorlunda behöver valet inte vara slutgiltigt utan man kan ofta göra nya val. Miljonär innan 30 som för några år sedan framstod som en extremsparare verkar i jämförelse med Christin ha varit rena lyxliraren med nudlar värmda i varmvatten på tjänsteresan och toabesök i tvättstugans toalett :)
Ja, det är väl den här nivån som den svenska pensionen kommer att garantera som lägsta nivå. Och att det är flertalet om några decennier som kommer att få uppleva det om de inte har något eget sparande. Vilket är ganska många hundratusentals människor i Sverige.
Att det fungerar att leva på den nivån ser vi ju praktiska bevis på här.
Det beror väl på om man gillar att pressa på gymmet och äta många kalorier eller va ute i naturen och plocka sin mat.
Såhär levde människan förr, det är bara den moderna människan som distanserat sig från gamla tider.
Jag skulle inte vilja leva så men förstår att hon som har denna kunskap lätt klarar av det. Hund har de t.o.m.
Det hade ju varit lite intressant att veta vad hennes man, som arbetar, gör med sina pengar. De är skuldfria och äter mat för 5-10 kr per portion. Även om han är extremt lågavlönad så lär han få en hel del över varje månad, om han lever som hon gör.
Med skilda ekonomier så kan ju han i princip åka på en braksemester om året för sina pengar och hon får inte följa med...
Alternativt så bjuder han henne och då ser inte jag riktigt att hon lever på 27000:- om året. Visst att hennes del av utgifterna ligger på den summan, men allt man gör/får som gåva etc bör ju räknas in i livskvalitén tycker jag.
Hej,
2700 kr låter som bara matkostnader, förbrukningsvaror och kanske transport. Själv skulle jag nog inte känna någon glädje med en sådan snäv budget. 7000 kr känns också lite, men börjar vi närma oss 15000kr i passiv inkomst i månaden att leva på så skulle det vara jättebra.
Mvh,
Anneli
Extremt tråkigt liv enligt mig. Det är skillnad på sparsam och snål. I detta fall låter det lite som fattigdom för mig men är hon nöjd så är ju det det viktigaste.
Madde - så kommer det inte alls att se ut. Även om man skulle råka ha en väldigt låg nivå så finns det tillägg att ansöka om så att man kommer upp i en skälig levnadsnivå vilket är ungefär det dubbla som hon lever på.
Att ha citroner som enda lyx i livet verkar lite surt ;-)
Att värma diskvatten i petflaskor i bilen är extremt snålt. Även om jag är sparsam är det här i ett helt annat solsystem för mig. Helt otänkbart tråkigt.
För mig skulle det absolut största problemet vara att man skulle bli socialt isolerad. Aldrig kunna bjuda hem vänner på middag, inte följa med ut och äta eller göra aktiviteter som kostar pengar. Utöver det skulle jag inte kunna utöva mina största intressen - träning, resor och kultur.
Nyfiken: Hur ser du själv på den sociala/normativa aspekten av att inte arbeta - blir du någonsin ifrågasatt av omgivningen?
Ifrågasatt vet jag inte riktigt men "vad gör du hela dagarna?" är en ganska vanlig kommentar. Vilket jag inte tror man frågar en pensionär vid 70 i samma utsträckning, trots att en 40 åring snarast borde ha lättare än en 70 åring att aktivera sig.
Har också fördelen att jobba lite via egen firma vilket kan maskera lite hur mycket eller lite jag jobbar om jag inte vill ta diskussionen.
I mitt fall är det dock inte tal om någon isolering då jag både kan resa, umgås med vänner, bjuda hem folk och träna. Men förstår hur du tänker att det hade varit svårt med budget under 5000 kr i månaden.
Syftade såklart inte på dig - det är rätt uppenbart att du är väldigt aktiv och social.
Väldigt fiffigt med egen firma, har själv klurat på det. Mitt problem är att jag alltid varit en högpresterande karriärmänniska, men nu när ekonomin inte kräver att jag lönearbetar blir folk väldigt förvånade när jag tagit ledigt på obestämd tid.
Faktiskt tack vare din blogg jag ens vågade säga upp mig, så tack för inspiration till det!
Jag oroar mig lite för den där hunden. Har själv hund och hans mat kostar runt 1500 kr per månad, sen är det bajspåsar, ben, ibland leksaker, försäkringen på runt 4000 per år, årliga vaccinationer och ibland veterinärsutgifter man inte räknat med. Koppel slits ut osv. Även om man själv kan tänka sig att leva snålt så får det inte ske på bekostnad av husdjur tycker jag. Då ska man inga ha.
Jag har också hund, min hunds mat kostar ca 300kr/månad, försäkring 200kr/mån samt bajspåsar 60kr/mån d.v.s 560kr/mån totti.
Vad för slags foder ger du då? Och vad är det för storlek på hund? Min väger 8 kg, får lite dyrare foder pga problemmage men några 300 kr räcker inte ens till kattens mat. Och vad för försäkring?
Halla foder, min hund väger 25kg, ca 300g/dag. Tränar en del så han får en del tex restost.
Försäkring hos Sveland
N, dina foderkostnader är extrema för en hund i den storleken.
Jag ger mina orijen som är ett av de dyrare på marknaden eftersom jag vill ge spannmålsfritt, en 11,4kg säck kostar 995kr och en aktivt tränande hund på 10kg ska ha 150g dag, vilket ger en dagskostnad på ca 14kr, en månadskostnad på ca 400kr.
Ditt foder kostar nästan 50kr/dag, jag undrar vad det är för foder?