
Taggar
Fullbevakade bolag
- Se fullbevakad bolagspresentation
Bonzun är ett internationellt SaaS-bolag som är verksamma inom gränssnittet mellan HealthTech-sektorn. Bolaget skapar värde genom att samla och kanalisera evidensbaserad forskning med syftet att att förebygga psykisk och fysisk ohälsa. I Bonzuns nuvarande tjänsteportfölj finns Bonzun ivf, Bonzun evolve samt Kou Dai Yun Yu (tidigare Kexuema).
- Se fullbevakad bolagspresentation
Concejo är ett investmentföretag som genom långsiktigt engagemang i mindre onoterade bolag verkar för tillväxt och värdeskapande. Bolaget investerar huvudsakligen inom industrisektorn.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Maha Energy är en internationell producent inom gas- och oljesektorn vars inriktning är att köpa och utveckla tidigare upptäckta men tidigare underpresterande kolvätetillgångar samt genomföra egen prospektering. Utvinningstekniken bygger på moderna ingenjörskonst under samlingsbegreppet Enhanced Oil Recovery. Maha Energy är verksamma i Brasilien, USA och Oman.

Irisity är ett världsledande mjukvaruföretag inom teknologin för
intelligenta kameralösningar. Med hjälp av proaktivt arbetande och
självlärande algoritmer skapar Irisity kameralösningar som är
speciellt anpassade för en mängd applikationsområden i samhället
såsom skolgårdar, nattlig övervakning av äldre i hemmet och
bevakning av olika typer av skyddsområden. Irisity erbjuder sina
kunder en kostnadseffektiv, prediktiv bevakningslösning med hög
precision. Bevakningen sker i realtid vilket minskar responstiden
samt ökar möjligheterna att agera prediktivt. Irisitys huvudkontor
ligger i Göteborg.

Fastpartner (tidigare “Fastighetspartner”) är ett svenskt fastighetsbolag
som utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter. Hyresgästerna
består av allt från nystartade bolag till ledande industribolag och
samhällsbolag. Majoriteten av hyresintäkterna kommer från
Stockholmsområdet men övrigt fastighetsbestånd är spritt över
Sveriges storstadsområden och expansiva orter. VD och storägare
i Fastpartner är Sven-Olof Johansson med lång erfarenhet inom
finans- och fastighetsbranschen.
SBB fokuserar främst på fastigheter inom två segment: bostäder
och samhällsfastigheter. Portföljen innehåller även till viss del
andra typer av fastigheter där avsikten primärt är att driva detaljplan
för att utveckla bostadsfastigheter. Strategin är att delar av
fastighetsbeståndet ska bestå av kassaflödesfastigheter med
identifierad utvecklingspotential. Bolaget förvärvar aldrig råmark,
utan utvecklar enbart detaljplan på kassaflödesgenererande fastigheter.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
Nyfosa är ett svenskt fastighetsbolag med opportunistiskt nisch
som möjliggör slagkraftiga förvärv med fria mandat. Med fokus på
investeringen verkar Nyfosa för att bygga ett hållbart kassaflöde
och addera värde till fastighetsportföljen. Nyfosas
fastighetsbeståndet är belägna i tillväxtkommuner i Sverige och
Finland.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
Maha Energy är en internationell producent inom gas- och
oljesektorn vars inriktning är att köpa och utveckla tidigare
upptäckta men tidigare underpresterande kolvätetillgångar samt
genomföra egen prospektering. Utvinningstekniken bygger på
moderna ingenjörskonst under samlingsbegreppet
Enhanced Oil Recovery. Maha Energy är verksamma i Brasilien, USA
och Oman.
→ Se fullbevakad bolagspresentation
NFO Drives utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för
störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av
ventilation- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives
patenterade teknik kan ge energibesparingar på upp till 70 procent
utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.

Såhär dags i månaden är det populärt att prata månadens aktieköp. Och då jag numera får handla aktier för min frus lön så känns det kul att vara inne i gemenskapen igen.
Jag fortsätter den inslagna banan och köper Sampo och Kindred även denna månad. Sampo är ett bolag jag började köpa ganska sent men som fått mycket fokus 2017 och 2018. Jag tror Nalle har koll och att kombinationen bank och försäkring är bra om räntan skulle gå upp (och vårt bolån bli lite dyrare och mina preffar tappa lite i värde). Kindred är inget bolag som kommer viktas speciellt tungt på sikt men då jag nyss köpt bolaget väger det väldigt lätt och behöver få lite kärlek för att komma upp till lägsta målet 1% av portföljen. Lika bra att passa på så länge Kindred står och stampar obetydligt över 100 kr tänker jag, även om det givetvis kan visa sig bli billigare i framtiden. Det blir även ett par små och pliktskyldiga köp i Investor, Industrivärden och Castellum. Bolag jag vill vikta tyngre och därför kommer tvinga mig själv att köpa små poster varje månad.
Tänkte även ta tillfället i akt att titta på de aktieaffärer jag gjort sista månaden. Dels omviktningen från SCA till Stora Enso som jag gjorde för ganska precis 1 månad sen. På såhär kort sikt har det visat sig lyckat då SCA är tillbaka på nivån där jag sålde medan Store Enso gått upp 5,5%. Jag hade inga planer på att köpa fler SCA och nu inga planer på att köpa fler Stora Enso därför tycker jag det bytet är lite intressant att följa resultatet av. Bytet från Cloetta till Kindred är svårare att följa på samma sätt då det dels var ett mycket mindre innehav där jag nu planerar att fortsätta fylla på i Kindred över tid.
En annan affär jag kommer fortsätta bevaka är bytet från Investor A till Investor B. Detta gjorde jag när A helt plötsligt för några veckor sedan var 2,80 kr dyrare än B. Nu är normalläget åter att B är lite dyrare än A. I skrivande stund skiljer det 1,30 kr per aktie. Jag skulle alltså redan nu kunna byta tillbaka 1000 aktier, betala 200 kr i courtage och tjäna en dryg tusenlapp på 5 minuters jobb. Tror man att A och B aktien kommer turas om att vara dyrast varannan vecka fram och tillbaka nu under en period är denna strategi rätt. Det vill säga slå till så fort man har ett läge att byta ut den dyrare aktien mot den billigare med så stor prisskillnad att det räcker för courtage och lite säkerhetsmarginal. För att på så sätt vara redo att slå om igen när prisförhållandet blir det omvända. Jag tror dock sannolikheten är större att vi återgår till det normala med en B-aktien som är 3-5 kr dyrare än A än att de ska hålla på och växeldra. Byter jag redan nu får jag i så fall inget nytt läge utan sitter fast i den billigare A-aktien. Det gör att jag kommer invänta en skillnad på minst 4 kr om jag ska göra bytet i närtid. På lite sikt kan man ju bilda sig en ny uppfattning om vad den normala prisskillnaden är mellan aktierna. Men det behöver inte vara fel att byta redan nu och hoppas på att det svänger tillbaka ytterligare en gång. Just detta gör att det blir extra spännande att följa och se om man valt rätt strategi.
Hela investorfenomenet är intressant - typ en anomali, detta borde ju inte uppkomma utan anledningen. Även om jag såklart är mkt belåten att det sker :).
Blir lite nyfiken på Sampo och Kindred då jag läser att du köper dessa. Såg att Kinred har mkt hög utdelning dessutom.
Skrev för ett tag sedan om hurvida jag skulle betala mina studieskulder på 200 000 kr för att bli av med dem eller ej. Men har nog kommit fram till att jag ska lägga in 200 000 kr på ett sparkonto med 0,65% ränta. Sedan får dem ligga där tills nästa börskrasch (Omdet nu kommer en sån...) och då kör jag in dem på börsen. Jag menar jag får tom lite betalt för att ha pengarna förvarande på ett sparkonto, så det kan jag ju hjäpa CSN med=)
Sedan kör jag månadssparande i fonder/sparkonto utöver dessa 200 000 kr varje månad.
Tänker jag rätt nu tro?
Jag kör med ett upplägg med Avanza Global 50%. Avanza Zero 50%. 0.05% i avgift. Tycker du att det räcker med risk spridning att köra så på 10 årssikt eller ännu längre. Mvh.jack
Studieskulder: Man får ju själv känna om man tror raset är nära. Jag personligen skulle nog föra över någon tusenlapp av de 200.000 varje månad till aktiemarknaden. Borde kunna ge mer än 0,65% över tid. Men visst rasar börsen närmaste åren är det ju bättre att ha allt torrt krut redo och du köper ju ändå varje månad.
Jack: Tror det är en bra grund som sköter sig själv. Kanske krydda med lite småbolag och tillväxtmarknader?
Studieskulder, jag hade nog också försökt föra över lite varje månad.
Vi har lite andra summor nu vi ska in med på börsen med principen är densamma. Ca 600 000 -700 000 som "ligger och skräpar".. var lixom en sak att jobba sig upp till runt 700 - 800 000 men sen börjar det kännas som mycket pengar man potentiellt kan förlora.
Tänker att om man tar lite i taget är det inte lika riskfyllt. De där 700 000 kommer nog investeras under ett år kanske. Köper när det ser prisvärt ut och känns mentalt bättre.
Inte så kul o ha pengarna på sparkonto heller iom inflationen och svenska kronans nedgång. Fast å andra sidan ligger de tryggt där, så förstår hur du tänker.
Varför vill man betala av studieskulder förresten? Är det inte bra ränta?
Har inga, men vore det inte bättre att få kanske 8% eller mer på pengarna?
Funderar själv på att belåna bostad alt aktiekonton nu och läser på lite om det..
Vad säger vi om HM idag? :)
H&Ms rapport och framförallt marknadens reaktion på den samma var så intressant så det fick ett eget inlägg.