
Taggar
Fullbevakade bolag
- Se fullbevakad bolagspresentation
Livihop är verksamma inom vård- och omsorg och erbjuder tjänster inom personlig assistans för individer med olika funktionsnedsättning. Verksamheten bedrivs utifrån koncernens olika dotterbolag och tjänsterna innefattar hantering av personal, budgetering av assistanstimmar, samt kontroll över assistansens innehåll. Bolaget grundades under 2011 och har sitt huvudkontor i Stockholm.
Noteringen skedde i början av 2018 på First North. Koncernen har cirka 1000 medarbetare.
- Se fullbevakad bolagspresentation
NFO Drives utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilation- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives patenterade teknik kan ge energibesparingar på upp till 70 procent utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Concejo är ett investmentföretag som genom långsiktigt engagemang i mindre onoterade bolag verkar för tillväxt och värdeskapande. Bolaget investerar huvudsakligen inom industrisektorn.

Alla med intresse för investeringar har väl hört citatet ”pris är vad du betalar och värde är vad du får”.
Att göra bra affärer både på börsen och i privatekonomin handlar mycket om detta, att köpa saker som har högre värde än pris. På börsen kan det vara lite lurigt då alla andras åsikt kommer vägas in i det framtida värdet, men för dina privata köp i vardagen borde det vara betydligt enklare då du bara behöver värdera vad saken är värd för dig personligen jämfört med priset. Är det värt 70 kr extra att slippa laga middag ikväll så kan du köpa middag för 100 kr istället för att laga själv för 30 kr. Vill du åka två veckor på semester på 4-stjärnigt hotell eller en vecka på 5-stjärnigt för samma peng? Eller jobba extra eller ha med matlåda hela hösten för att ha råd med två veckor på 5-stjärnigt. För mig har valet ofta varit billigast möjliga då jag översatt kostnader i antalet extra veckors arbete på slutet av mitt yrkesliv och då ofta prioriterat friheten ivrigt påhejad av ränta på ränta där en sparad krona idag motsvarar flera kronor i framtiden.
Ibland blir det dock lite klurigare. Som idag när jag (som fortfarande är sjuk, stackars mig) skulle pallra mig iväg och köpa två semlor så vi kan äta var sin ikväll efter middagen. På ungefär samma avstånd hemifrån finns en City Gross-butik där semlor idag kostar 10 kr styck och ett konditori som blivit utsett till stadsdelens bästa semlor där de kostar 37 kr styck. Hur ska man jämföra dessa priser egentligen? Behöver semlan för 37 kr vara 3,7 gånger godare än den för 10 kr eller räcker det att den är lite lite godare? Man äter ju kanske bara semla 1-2 gånger om året och då spelar ju 27 kr i prisskillnad per semla mindre roll och när man väl ska äta vill man att den ska vara så god som möjligt. Det blir ju varken gott eller bra för vikten att köpa åtta semlor på Citygross och tänka att fyra semlor per skalle är godare än en och nu fick jag det till samma pris. Så det handlar snarare om vad annat jag skulle kunna göra för dessa 27 kr i mellanskillnad per semla.
Det blev de dyrare semlorna för 37 kr/st för oss idag, får se ikväll om värdet översteg priset. Det bästa hade kanske varit att köpa en av varje och dela de på mitten för att göra ett riktigt test inför kommande års fettisdagar. Normalt sett är min åsikt att man bör testa den billigaste möjliga varianten och bara byta uppåt om man är direkt missnöjd. Men när man börjar närma sig 10 miljoner i nettoförmögenhet i hushållet kanske man kan man göra ett undantag någon gång per år.
Utdelningsbagaren publicerade det här för ett tag sedan: https://utdelningsbagaren.blogspot.com/2019/01/semlor-59krst.html?m=1
Det inspirerade mig, så efter middagen blir det en (eller kanske två?!) hembakta semlor för cirka 6 kr styck. Garanterat bättre än köpta!
Hur var premium semlan? Var den riktigt 37-kronors god? :)
Glädjande att du köper lite lyxigare grejer - din ekonomi är ju som du häromdagen konstaterade bättre än du siktade på. Och, det faktum att du väljer den dyra semlan gör INTE att du måste jobba lite längre.
Produktinnehållet är ibland så abstrakt. Ja, inte semlan, en semla är ju tämligen konkret och den kostar säkert mer att göra liten skala i det lilla bageriet. Men t ex kläder är ju i en kedja där det mesta av konstnaden inte är produktion och material utan transport, distribution varumärke mm.
Själv lät jag mig övertalas av min dotter att köpa semlor på Coop, 2 st för 39 kr, att dela på 4 personer.
Man kan köpa 72 kronors vegan glutefria semlan var tredje år också, men troligen inte alls eftersom det är för jobbigt att leta upp den.. :) Troligen inte godare än de andra om det är godheten man just är ute efter, men annars brukar de dyrare semlorna för 37 kr vara bättre. Hade ätit den mer under andakt och verkligen njutit av varje tugga. /Fröken kräsen
37 kr semlan var riktigt god! Önskade till och med att jag köpt 3 istället för 2 igår kväll. Kanske hade även 10 kr semlan varit lika god, men det får jag aldrig veta.
Jag misstänker att du var på Droppen :) Deras semlor är bland de bästa i stan! Lätt värt de extra kronorna!
Hej
Varför ska Stockholm betala 14 kr mer än Göteborg för en semla, därför det är oligopol.
Priskarteller är förbjudna men varför kostar semlor i Stockholm lika mycket på bageri??
Ca 49 kr
Låt bageri stå med sina semlor tills de accepterar 35 kr
Låt konsument kraften pressa ned priset
Hoppas du var på Droppen :D De har mkt goda semlor!