25 Nov, 2019

AP-fonden satsar pengar i Oscar Properties

 

AP-fonden slösar våra pengar!

 

I helgen lästa vi om att Oscar Properties underlåtit att betala Stockholms stad för fastigheten Gasklockan. Likviden skulle egentligen varit betald redan i Oktober men då hänvisade Oscar Properties till att staden inte skött sina åtaganden enligt avtalet och att det var därför de inte betalade. Alla som ägnat 2 eller 3 minuter åt att läsa på om Oscar Properties ekonomiska situation kan såklart själva se att det eventuellt kanske skulle finnas en annan förklaring till att de 590 miljonerna inte betalats. Senaste rapporten visar att Oscar Properties likvida tillgångar uppgår till 70 miljoner SEK.

 

AP-fonden kastar pengar i sjön

 

I de artiklar vi läser ser vi att 4:e AP-fonden (och nej AktiePappa har inget med AP att göra när det kommer till de Allmänna Pensionsfonderna men vi förstår såklart att ni undrar ;)) är en av de ägare som gått in och garanterat deltagande Oscar Properties nyemission. Det är alltså våra skattepengar och kommande pensionspengar som man använder för att spekulera i dessa lägenheter. Självklart ska dessa pengar investeras och självklart finns det alltid risker i investeringar men detta är ju huvudlöst! Tittar man vidare på  4:e AP-fonden inser vi att här har vi en och annan duktig investerare men framförallt verkar det sitta folk från facket i den styrelsen och det förklarar allt. Det borde vara allmänt känt vid det här laget att fack-representanter ska varken driva företag eller vara stadsminister.

Styrelsen för 4:e AP-fonden:

Lars Åberg (vice ordförande)

Lars har med sina över 20 år inom AP-fonderna (räntechef) och AMF Pension en gedigen koppling till det statliga och till politiker. Innan dess arbetade han på den statliga banken PK-banken.

Sven Hegelund

Fd stadssekreterare för Sossarna.

Henrik Rättzén

CFO SJ AB

Erika Sjölander

Kanslichef facken inom industrin

Katrin Stjernfeldt Jammeh

Kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad

Ann-Charlotte Wallin

Fd chef för fackens försäkringsorganisation AFA.

Göran Zettergren

Seniorekonom på fackförbundet TCO

Utöver dessa sosse- och fackföreträdare finns ytterligare två personer i styrelsen och det är den välmeriterade ordföranden Sarah McPhee  som i sanning är en välmeriterad dam med uppdrag i Klarna, Bure, Axel Johnson, SNS, Placeringskommittén KVA mm. Även Ingrid Werner verkar vid en snabb anblick sakna starka kopplingar till facket och rörelsen. Hon har dessutom en utbildning i ekonomi från SU och en professur från Ohio University.

Vi har tidigare skrivit om våra tankar om Swedbank och dess kopplingar till facket och därmed sossarna och även om förvåningen inte är så stor över att en organisation som AP-fonderna infiltrerats av sossar så stör det oss oerhört att vi som skattebetalare är tvungna att låta personer av det här slaget slösa med våra pengar. Titta bara på hur Katrin sköter sin egen kommun. Kommunen blöder inte bara pengar, den blöder ju rent fysiskt också. Är det verkligen en merit som bör belönas med en plats i AP-fondens styrelse? Och är hon kompetent att klara uppdraget när hon enligt 4:e AP-fondens hemsida inte har någon som helst utbildning?

Som om inte det mer eller mindre akuta likviditesläget borde oroa ägarna av Oscar Properties så kan vi nu informera om att de även riskerar en stämning från kommunen. Och frågan är vilken advokatfirman som tar i ärendet för ett bolag på gränsen till bnkrutt? I övrigt kan vi läsa om hur Oscar Properties bygger upp ett rejält lager med ärenden hos Kronofogden. Det ser inte särskilt bra ut det här och vi är förundrade över hur företaget kan ha 

 

Läs mer om Oscar Properties

 

Konkurs 2019?

Oscar Properties kan förlora prestigeprojekt

Sista dagen klämtar

Jag vet vad som är felet med Swedbank

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.