11 Oct, 2023

Företrädesemission i Risk Intelligence

Uppdaterad:
31 Jan, 2024
Företrädesemission i Risk Intelligence

Risk intelligence är ett danskt företag som erbjuder sina kunder (oftast shippingföretag) säkerhetslösningar för hav, kust och hamnar. Deras kunder är shippingbolag över hela världen. Det här är en bransch som är stor och det finns väl egentligen inget som talar för att den ska bli mindre i det närmaste. Tvärtom. Risk Intelligence tillhandahåller en teknikplattform som ger deras kunder möjlighet att förbereda sig i samband med riskabla rutter och sen även följa fartygen i realtid både till sjöss och i hamn. Jag är lite osäker på hur man använder verktyget i detalj men det är i alla fall en form av abonnemang som man säljer licenser till via ett abonnemang. Affärsmodellen ger förhållandevis låga marginalkostnader vilket ger goda möjligheter till hög marginal.

Risk startades 2001 och har en ledande position inom säkerhet för shipping, olja, gas och offshoremarknaden.

Nu räknar man med att ta in 18,4 miljoner danska kronor före emissionskostnader. Pengarna är avsedda att dels återställa det egna kapitaltet, att lösa alla kortfristiga lån, att investera i ny teknik och säkra rörelsekapital för pågående och kommande tillväxtalternativ.

“För en säker transport i en osäker värld"

  • Teckningstid: 11-24 oktober 2023
  • Teckningskurs: 1,30 DKK
  • Börs: Spotlight 

Företrädesemissionen är säkrad till 75,2 procent genom tecknings- och garantiåtaganden.

Sedan vi senast skrev om Risk har bolaget haft en förhållandevis tuff resa på börsen men i rådande omvärldsläge känns detta som ett bolag som borde ha en ljus framtid trots att framtiden ser förhållandevis mörk ut.

Läs mer om Risk Intelligence

Disclaimer

Detta är ett inlägg som ingår som en del i ett samarbete mellan investeringsplattformen Tradevenue och Risk Intelligence men upplevelsen, orden och åsikterna är Aktiepappas egna och ingen annans.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.