13 Jul, 2023

Hejd på Plejd...

Uppdaterad:
24 Jan, 2024
Hejd på Plejd

Idag rapporterar den tidigare raketen Plejd och till skillnad från sången vi hört så verkarden tuffa konjunkturen påverkat även dem. Bolaget tillverkar smarta el-detaljer och Aktiepappa har dem faktiskt i en del av sina fastigheter. I tuffare tider blir det dock lätt att man väljer bort den typen av lite kostsamma “extras” och min gissning är att det är det vi ser resultatet av nu. 

Omsättningen fortsätter öka en aning vilket i sig är inponerande men resultatet tar stryk och tappar hela 64% jämfört med samma period förra året. 

Samtidigt rapporter VD i VD-ordet om den nya produktserie som tävisats tidigare och alla vi finanstwttrare visste såklart om den tidigt. Smarta armaturer tror jag kan vara enbra produkt. Den borde dessutom stå sig fint i sämre tider med. 

Kursen har tagit en del strykoch är ner 14% i år och ytterligare 16%idag på morgonen. Aktien handlas just till kursen 171 kr.

 

Läs mer om Plejd

Rapport Q2

Sammanfattning från elmässan (AE)

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.