20 Feb, 2023

Intervju med Roger Akelius

Uppdaterad:
24 Feb, 2023
Akelius intervju
Akelius intrevju

Igår var det premiär för ny intervju med fastighetskungen Roger Akelius. Det är återigen SVT som intrevjuar och återigen visar sig SVT:s vänstervridning tydligt. Det visas klipp på gamla TV-program där såväl programledare som gäster från kasta skit på Akelius helt utan motfrågor eller fakta.Det här med avsaknad av fakta är också något som Akelius framhåller i intrevjun.

Akelius är en duktig företagare och det han framhåller när SVT försöker få honom att framstå som någon som tvingar folk att flytta är att han tittar på vad kunderna (hyresgästerna) vill ha och tillhandahåller det. Att det sedan finns en och annan aktivist som tycker det är dåligt det får man kanske leva med. Men att statstelevisionen ska gå på de personernas linje och nästan driva en kampanj mot Akelius är tragiskt.

Lite uppfriskande är det också att höra om hur Akelius uttala sig i termer som “Iden att behålla gammal skit istället för det folk vill ha”. För jsut så är det. De flesta hyresgäster vill bo fint och om vi ska motverka klyftor i samhället så är det viktigt att även de som tidigare har ägt sitt boende flyttar till hyrda lägenheter. Och det gör de inte om standarden är mycket lägre än de är vana vid.

Visst kan man ha olika åsikter om personer men när man ser hur många anställlda Akelius betalar lön för i Sverige och hur mycket moms mm hans fastighetsbolag bidrar med till svenska staten så är det näst intill oärligt att kalla honom skattesmitare. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.