27 Mar, 2023

Life Science-dagen 2023

Uppdaterad:
30 Mar, 2023

Life Science-dagen 2023 Göteborg

Dags igen för den årliga Life Science-dagen i Göteborg. Arrangör är Företagsfinansiering Fyrstad AB och Finwire och arrangemanget som helhet är bra! Lokalerna passar utmärkt för den här typen av sammankomst. En ljus och välkomnande lobby där frukost serveras och där samarbetspartners har möjlighet att träffa deltagarna. Själva föreläsningssalen är också den bra och den övre delen av läktaren var avstängd så det kändes ganska lagom fullt i den nedre delen. Varje företag hade en timme på sig att presentera sitt företag och därefter följde en kort frågestund. Bra upplägg! Företagen som deltog:

WNT Research

VD Pernilla Sandwall gör ett engagerat framträdande men produkten är svår. Det handlar om cancerbehandling där bolaget ska försöka hindra spridning/metastaser och det låter verkligen som något fantastiskt om/när det tar fart. Och ta fart har det inte riktigt gjort på börsen ännu. Sedan notering 2011 har aktien tappat hela 96%.

Diamyd

Diamyd och VD Ulf Hannelius gör ett av de bästa framträdandena när han presenterar sitt Diamyd. Diamyd är verksamma inom diabetesforskning och de är just nu mitt under sin Fas 3-studie av sitt vaccin och VD är som sig bör entusiastisk. Studien är klar 2026 och det skulle inte förvåna oss om kursen lyfter i samband med det. Just nu står kursen i 14 kr och den toppade 2020 på hela 68 kr.

Redsense

Redsense har en produkt som är ett plåster med tillhörande elektronik som ska upptäcka blodläckage hos dialyspatienter. Företaget jobbar på för att bli en ledande leverantör på en växande marknad. Här har vi ett bolag som redan fungerar och det syns på aktiekursen som är upp 104% sedan notering 2015. Aktien handlas just nu till kursen 9,90 kr.

 

Cline Scientific

Här har vi en gammal bekant i Patrik Sundh som vi tidgare  träffat i dessa samamnhang. Han är en rutinerad talar och ger som vanligt ett bra intryck. Cline forskar på stamceller för att tillverka nytt brosk till mänskliga leder och om/när de lyckas har de en produkt som världen kommer uppskatta. Hittills har dock inte marknaden riktigt fattat tycke för bolaget och sedan notering 2015 är kursen ner 84%. Aktiekursen idag är 75 öre.

Chordate

Chrodate föregger huvidvärk och migrän genom forskning som genererar patent och därefter är planen att bolaget ska säljas till en större aktör. Som VD Anders Weilandt uttrycker det hela är bolaget en ”one trick pony”. Inte heller här har marknaden fattat tycke för bolaget och sedan notering 2017 är kursen ner 96%. Börskurs idag: 56 öre.

Idogen

VD (tf) Christina Herder ger ett kompetent och professionellt intryck när hon förklarar bolaget som med genetiska metoder försöker finna metoder att motverka prostatacancer och blödarsjuka. Bolaget noterades 2015 och har tyvärr fått se kursen minska med 99,9%.

Micropos

M;icropos  är ett företag som jobbar med strålning av prostatacancer. Deras nisch är att kunna koncentrera strålningen så att inget annat än det tänkta området strålas. VD Thomas Lindström lyckas att på ett pedagogiskt vis förklara tekniken som bolaget använder. Idag står börskursen i 2,74 kr.

Elicera

Eliceras VD Jamal El.Mosleh gör ett lugnt och sansat intryck. Verkar kunnig och insatt och svarar mycket professionellt på alla frågor. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling kring cell- och genterapi. Väldigt avancerade grejer som Jamal lyckas förklara på ett förståeligt vis. Kursen står idag i 3,95 kr. En nedgång på 42% sedan notering 2021.

 

Övriga presenterade bolag var:

  • Profundus
  • Sortina Pharma
  • Dicot
  • Stayble
  • UV Clinical

Paneldebatt

Ungefär mitt under dagen bjöds det på en paneldebatt där representanter från Sahlgrenska, läkarförbundet och forskare pratade lite om hur det fungerar när man bedriver forskning och hur det uppmuntras från olika håll. En sak som slår oss i sammanhanget är att det är en förvånansvärt stor del av forskningen som bekostas av aktieägare som deltar i nyemissioner i den här typen av bolag. Det samt att styrelseledamoten i Sahlgrenskas styrelse som deltar inte tycks ha någon som helst utbildning eller erfarenhet i att bedriva företag. Skrämmande minst sagt.

Sovaindex

Ni som läser våra inlägg från bolagstämmor vet att vi alltid håller koll på det sk sovaindexet och här noterar vi att deltagarna lyckas hålla sig förvånansvärt vakna och det dröjer ända till 11.20 innan vi noterar första sömntutan. Det är bra betyg. Nummer två på listan somnar på första raden med öppen mun vid 14-tiden och kl 14.28 sover hela 5 personer.

Sammanfattning

Den här typen av sammankomster är mycket uppskattade för vår del och det är alltid intressant att träffa dryga 200 investerarkompisar. Alltid knyter man lite nya kontakter och lär sig något gör man säkert också. Nordnet var med som samarbetspartner och i vanlig ordning är deras representant en mycket trevlig och kunnig kille. Synd att inte Nordnet har mer representation här i Göteborg.

 

Life Science-dagen 2023 Göteborg
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.