31 May, 2023

"Samhället måste rädda SBB"

Uppdaterad:
31 May, 2023
Sbb
Sbb fortsätter ner

Igår kom nyheten om att storägaren i SBB; IB Invest pausar sina räntebetalningar pga den uteblivna utdelningen frän SBB. I samband med densenaste tidens nedgång och oron kring bolaget och deras fastigheter har politiker i olika läger börjat uttrycka oro kring de samhällsviktiga fastigheter som SBB äger. 

 

Vänsterpartiet var bland annat ute och hade åsikter om att SBB:s fastigheter får inte komma i"fel" händer. Givetvis tyckte de gamla kommunisterna då att det skulle göras på ett sätt som “inte gynnar kapitalet” eller något liknande. Även några av näringslivets höjdare har pratat i dessa banor men då var det mer att stat och kommun borde köpa tillbaka. 

Bäst av allt var nog den twittrare som ansåg att staten måste in och rädda SBB för att bolaget är systemkritiskt. Jag gissar att killen är lång och sned i SBB och hoppas på alla halmstrån. Själv gissar jag på att SBB stänger under 4 kr idag. 

Sen kan man diskutera hur samhället ska rädda SBB. Minns någon hut riksgälden “räddade” Carnegie och Mats O Sundqvist. Den typen av räddning kanske Ilija kan klara dig utan tänker jag. Och fortsätter vi denna liknelse så tycker jag nästan synd om Mats. Han hamnade lite snett men han var ju mil från SBB.  

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.