6 Jun, 2023

SBB:s fastigheter - lista

Uppdaterad:
6 Jun, 2023

SBB:s fastigheter

Ingen har väl missat den senaste tidens turbulens kring SBB och dess börskurs men fråganvi ställt oss är om investerarna där ute har koll på vilka fastigheter som SBB faktiskt äger. Därför har vi här sammanställt en lista över först de fastigheter som vi är förvånade över att de äger och sen över fastigheter som vi anser att de borde äga. Totalt äger SBB 820 st kommersiella fastigheter. Häng med för här kommer ett urval i bildform!  

SBB
Ett radhus i Vaggeryd
SBB
En villa i Töreboda
SBB
En villa i Sollentuna
SBB
En lokal i en liten Brf i Karlskrona
SBB
Ett par radhus i Säffle
SBB
En liten villa i Gullspång
SBB
En villa I Linköping
SBB
En villa i Karlstad
SBB
En villa I Hässleholm
SBB
En villa i Hedemora
SBB
Villa på Gotland
SBB
Villa I Flen
SBB
Stor villa i Heby

Som synes består SBB till stor del av små fjuttfastigheter som många små fastighetsbolag, inklusive Aktiepappas, inte skulle köpa pga att de är just för små. Små fastigheter i spridda delar av landet skapar ett spretigt bolag med krånglig och dyr förvaltning. Dessa små enheter blir sammantaget en rätt så rejäl klump med intäkter men frågan är om det ändå är värt att ha dem i ett bolag likt SBB.

De fastigheter som alla tycks tro att SBB äger är istället de nedan och i det här segmentet hittar vi en och annan riktigt förstklassig fastighet. Det måste vi erkänna.

SBB
Skola i Sundsvall
SBB
Skola i Eskilstuna
SBB
Statlig byggnad
SBB
Sjukhus i Simrishamn
SBB
Sara kulturhus i Skellefteå
SBB
Kontor i Södertälje

Läs mer om SBB:s fastigheter

SBB fastigheter

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.