4 Oct, 2023

Storytel får tuff konkurrens

Uppdaterad:
5 Oct, 2023
Storytel

Då kom nyheten vi alla (nästan)väntat på. Storytel får konkurrens av en större fisk. Det är Spotify som lanserar ljudböcker “gratis” gör alla sin premium-kunder. 15 timmars lyssning av ljudbok ska från idag ingå på marknaderna i Australien och Storbritannien. Senare i år kommer samma erbjudas på den amerikanska marknaden.

 Just den amerikanska marknadenville Storytel gärna komma in på och för två år sedan valde de att låna upp en halv miljard SEK för att köpa in sig på den. De använde lånet och en del egna likvider för att köpa Audiobooks. Dessa pengar motsvarar nästan det börsvärde som Storyteltappade idag när nyheten om Spotify fick genomslag. 

Alltid större fiskar

Dagens händelse sätter fingern på det faktum att det alltid finns en större fisk där ute och det gäller även för Spotify. Om Youtube, Microsoft eller Apple lanserar en konkurrent till Spotify så kommer de sannolikt tappa lika mycket (i procent räknat). Så ser helt enkelt hackordningen på börsen ut. 

Äger inga aktier

För ett antal år sedan ägde AP en liten skvätt Storytel men de aktierna är för längesen sålda och efter att ha varit kund hos Storytel har jag valt att inte varken bli kund eller aktieägare igen.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.