5 Jan, 2022

Svolder - Varför sålde VD aktier?

 

 

 

Ulf Hedlundh säljer aktier i Svolder

 

Idag kom nyheten om att Svolders VD under måndagen och tisdagen sålt 10.000 st aktier i Svolder till kurserna 381 kr och 372 kr. Inann försäljningen ägde Ulf 137.000 st aktier och var med det den elfte störste ägaren i Svolder. Den här marginella försäljningen lär inte ha ändrat på det men det är klart att det är svårt att hitta något positivt med att VD och en av de 11 största ägarna säljer aktier oavsett storlek på försäljningen. Vi förväntar oss därför att Svolder tappar en aning på fredag när börsen öppnar igen. Samtidigt som det är tråkigt när insynspersoner säljer i bolag vi äger så förstår vi Ulf som säljer av lite. Vi vet ännu inte varför han sålt men för egen del så oroar det oss inte nämnvärt utan vi kommer behålla våra aktier i Svolder även framgent.

 

Varför säljer då Ulf undrar ni säkert?

 

Jo det har vi såklart kollat upp och som det extrema föredome till VD Ulf är så svarar han snabbt och till och med vi som har en ytterst positiv inställning till Svolder blir överaskade av det kloka svaret. Eller vad sägs om nedanstående citat? 

Aktien har gått väldigt bra under en lång tid och jag minskar mitt innehav med ca 7 %, vilket jag inte ser som dramatiskt. Svolder-aktien har helt enkelt blivit för dominerande i min aktie- och tjänstepensionsportfölj. Som bekant förspråkar jag och många med mig att man som klok aktiesparare inte bör "samla alla ägg i samma korg", även med en investmentbolagsaktie som Svolder som i sig innehåller ett riskspridningselement 

Ett snabbt och trevligt svar och vi är en av de allra första att instämma i det Ulf skriver om riskspridning. En klok investerare och VD som sagt och vi är stolta över att Svolder är portföljens största bolag.

 

Läs mer om Svolder

 

 Insynsförsäljning - Ulf Hedlundh säljer aktier i Svolder

Svolder - substansvärde

Svolder årsstämma 2021

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.