10 Jul, 2019

Uppdatering - IPO-portföljen

 

IPO-portföljen

 

 

Ni som läst bloggen länge kanske kommer ihåg vår IPO-portfölj? Kortfattat kan vi förklara att när Aktiepappa valde att flytta sin depå från Nordnet till Avanza 2016 så fanns det ett par tecknade IPO:er som ännu inte slutförts och därför blev det kvar ca 22.000 kr på Nordnet. Dessa pengar har sedan dess använts till att teckna de IPO:er som vi ansett värda att teckna. Och trots att vi gått på ett par minor ibland annat Indentive och Bambuser så har det varit en ganska lyckat strategi. Den senaste tiden har det dock varit skralt med tilldelning på de noteringar vi valt att teckna men portföljen har ändå gått rätt okej. Nu ska vi ha med oss att detta är en liten skruttportfölj men rent procentuellt ser det riktigt bra ut.

I november 2018 valde jag att plocka ut 35.000 kr för att använda till andra investeringar och i dagsläget omfattar portföljen blott 58.000 kr. Dock har den som sagt gått väldigt fint procentuellt. Nästa händelse i den här portföljen kommer bli i veckan när Quickbit börjar handlas på börsen. Vi valde i sista sekund att chansa på en liten post där och fick faktiskt tilldelning.

I övrigt har vi i år ansökt och fått tilldelning i Swipe och John Mattson. Båda sålda med en liten vinst. I fallet Swipe blev nettot 16 % i vinst och i John Mattson blev det 10,5 % i vinst vilket inte är fy skam för några dagars ägande. 

 

Läs mer om våra IPO-investeringar

 

Att lyckas med IPO-investering

Dags för en ny IPO (Teqnion)

IPO-pappan

 

Disclaimer

Att investera i aktier är alltid förknippat med risker och IPO-investeringar är inget undantag, tvärtom. Den här typen av investering är förknippat med extremt hög risk och vi vill å det bestämdaste avråda från att handla med större summor på det här sättet. Vi handlar bara IPO:er med pengar som vi enkelt kan undvara.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.