30 May, 2024

Avanza agerar snabbt med fler fonder från Storebrand

Uppdaterad:
30 May, 2024

Det hann inte ens med att gå en vecka från att jag kontaktade Avanza och bad dem lägga upp fler fonder, gällande andelsklassen SEK B (utdelning i cash), från Storebrand. Jag vill tacka Avanza för en snabb återkoppling och ett trevligt samt professionellt bemötande. Jag har tidigare läst mer negativt än positivt om Hagströmers lilla bebis, men jag har aldrig upplevt några direkta problem. Därtill tror jag att ett symtomatiskt tecken i den tid vi lever i är att användare/brukare/kunder sällan går till primärkällan, producenten med mera med sina frågor eller klagomål, utan istället är det snabbnumret till Aftonbladet och därefter skytteltrafik till TV4:S morgonsoffa. 

”Karin fick bara fem Snickersglassar i förpackningen. ’Jag känner mig kränkt’”. Istället för att ringa eller maila Triumfglass och berätta om händelsen och be om en reklamation på de drygt 47 kronorna, skall det gråtas ut på riks-TV. Är folk rädda att söka direkt kontakt? Jag tror det. Finns det även en naiv föreställning att synligheten i TV, radio, blaskor et cetera skall göra dem kända? Om så är fallet tappar min tilltro till människan ytterligare höjd och det från redan låga nivåer.

Att klaga på Avanza, Nordnet eller vilken mäklare det nu än må vara skall göras om underlag för det finns. Dock ser jag ingen anledning att spy ut sig allt offentligt och för alla att se och läsa. Sökes ”gilla-markeringar”, en liten klapp på axeln och en stabilare position i flocken? Uppmärksamhet? Tenderar det inte också att bli mera hårt och tufft när man redan från början skapar en situation som utgår från att ”ni gör bara fel och jag hatar er (dock väljer jag att vara fortsatt kund hos er…”, än att vara saklig och trevlig. Ja, man kan vara trevlig även om det är kritik man vill framföra. Man behöver inte föra sig med invektiv e.d. Give it a try – you might be surprised!

h

Åter till Storebrand och fonderna. Nu finns Storebrand Sverige, Storebrand Sverige Plus, Storebrand Global Solutions samt Storebrand Global Plus på Avanza (nej, inga affiliates eller sponsring…). Samtliga av de fonder jag nämner gäller SEK B-andelsklassen; den som betalar kontant utdelning. Samtliga fonder har som ambition att dela ut motsvarande en direktavkastning cirka 4–5,5 %. Fondbolaget uppger att avskiljning sker mellan ”mars och juni”. Historiskt har avskiljningen skett i juni och i år är avstämningsdag/X-dag den 12 juni. Pengarna beräknas vara på kontot drygt 2–3 dagar senare.

Precis som Storebrand All Countries SEK B samt Storebrand Low Volatility SEK B är minsta initiala köp i fonderna 100 000 kronor. Därefter kan du öka med allt från 50 kronor och uppåt.

När detta inlägg skrivs äger jag Storebrand All t är viktigt att du själv läser på samt utgår från dig och din ekonomi. Countries SEK B samt Storebrand Low Volatility SEK B. Inget av det du läst på bloggen skall ses som en rekommendation e.d., utan är enbart jag som skriver om allt och inget; högt och lågt. Det är viktigt att du utgår från dig och din ekonomi, men också liv i dess allmänhet.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.