23 Nov, 2020

En app värd att ha tillika använda

För cirka 6 månader sedan blev jag intervjuad av Börskollen och sedan dess har jag använt deras tjänst. Jag hade nyligen en konversation med dem och när vi hade denna frågade de om vad jag tyckte om deras tjänst. Jag svarade att jag kan skriva lite om den samt vad jag tycker och detta sade de, såklart, inte emot. Jag vill betona att detta inte är något sorts sponsrat inlägg och likt alltid(!) finns inga j***a affiliatelänkar (pardon my french). Det är mina åsikter. Punkt.

Börskollen är en smidig och kostnadsfri tjänst som har blivit allt mer populära på senare tid. Tjänsten samlar olika former av börs- och ekonominyheter och strukturerar i ett övergripande nyhetsflöde där man som användare enkelt kan hålla sig uppdaterad på nyhetsflödet i allmänhet och sina favoritbolag i synnerhet. Nedan tänkte jag berätta lite mer om tjänsten och hur jag personligen finner den användbar.

Det som jag uppskattar med Börskollen är att de samlar över 6.000 börs- och ekonominyheter varje månad från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde. Det är till viss del att jämföra med Omni Ekonomi, innan de övergick till att bli en betaltjänst.

Främst är jag inne på deras app, men även hemsidan är fullt fungerande. Jag använder ej pushnotiser då jag vet att dessa mer ofta än sällan stör. Jag försöker i det längsta att själv ”äga” min tid tillika koncentration och beslutar således själv när jag aktivt går in och läser. Med det sagt är inte alla som jag och tur är det och för de som tillhör denna skara erbjuder appen pushnotiser gällande bolagsbevakning, blogginlägg från de bloggar som man följer et cetera.

En annan kul del är Börskollens upskattade intervjuserie med olika mer eller mindre välkända “börsprofiler”, däribland Professor Kalkyl, Stefan Thelenius, Västkustinvesteraren m.fl. Jag har själv intervjuat flera och sedan var det i kring just dessa november- och decembertider som det begav sig.

En användare som har skapat konto i appen, som jag ännu en gång vill betona är kostnadsfri, och loggat in har möjligheten att skapa en bevakning av valfritt bolag och då få en automatisk pushnotis direkt i mobilen vid en ny händelse som rör detta/dessa. Det kan vara i form av en nyhetsartikel om bolaget, att det omnämns i ett blogginlägg eller i ett videoklipp, att en ny insynstransaktion har registrerats eller vid ett nytt pressmeddelande från bolaget själva.

Börskollen samlar nyheter för fler än 2000 bolag (i huvudsak nordiska börsnoterade, men även vissa övriga internationella samt några onoterade på väg mot börsen), vilka du som användare enkelt kan skapa bevakningar för och hålla dig uppdaterad om! DET är tacksamt tillika smidigt, vilket jag tror få motsäger sig(?).

Börskollen har också börjat bygga “inspirationssidor” likt denna om Världsindex, där de samlar olika typer av artiklar som kan vara av intresse för den börs-, och ekonomiintresserade läsaren, inte minst nybörjaren. “Kunskapsbanken” kommer successivt att utökas med fler typer av artiklar och en bättre övergripande struktur. Det kan röra sig om allt från olika investeringsstilar, nyckeltal så som CAGR, definitioner eller olika former av topplistor, jämförelser eller rankingar. 

Har du ej testat denna app tycker jag att du ska testa den och därefter värdera om det är, eller inte är, något för dig. Var inte den Svensson som dömer ut en ny och spännande maträtt bara genom att läsa om den i restaurangens meny… var ej heller den som åker till pizzerian, står där i 25 minuter för att välja mellan alla 63 alternativen och sedan ”kör det gamla vanliga” då ”rädslan” för att det andra kanske inte är lika gott. Du vet aldrig förrän du har testat.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.