16 Mar, 2024

Gästkrönika i Börsveckan

Uppdaterad:
16 Mar, 2024

Ett par, tre eller fyra gånger per år brukar jag få äran att skriva krönikor för Börsveckan och den senaste presenteras nedan. 

Beträffande egna affärer de senaste veckorna har jag dels tagit hem lite vinst i bolag där jag är besviken över den totala avkastning de presterat sedan jag tog in dem i portföljen våren 2020. Både bolagen såldes med en vinst såväl med som utan inkluderandet av utdelningar, men relativt det faktum att jag just nu ser mycket mer framtida värde i andra värdepapper samt dess underprestation såväl Kreti som Pleti var jag pardonlös i mitt förfarande. 

Ett år. Två år. Tre år. Men fyra år? Absolut handlar det om sittfläsk á the market can stay irrational longer then you can stay solvent och lika absolut har de senaste åren varit tämligen utmanande, likväl ändrar det ej faktum att de två nu sålda koncernerna inte presterat som jag hade förväntat mig i den analys jag gjorde året då Corona var på allas läppar. “Ingen” (i.e. undermålig) prestation under en längre tid - i detta fall fyra år -  är i min bok inte acceptabelt.

Det nya värdepappret blev jag visst den femte ägaren till när jag studerar Avanzas sida med information. Jag ämnar återkomma om denna affär lite längre fram, men den har funnits i mitt huvud sedan drygt 10 månader tillbaka.

w
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.