10 Mar, 2020

Min bok - "Börspsykologi - så blir du en bättre investerare"

Uppdaterad:
1 Sep, 2023

Den 25/3 2020 släpps min bok om börspsykologi och den finns att köpa via såväl Adlibris som Bokus. Den finns även att köpa på mitt förlags shop. Önskar du köpa den i en fysisk butik finns den i alla Ugglans Bokhandlar samt alla Akademibokhandlar. 

De utlåtanden som har getts om boken är:

”Givande och intressant” 
Mats Qviberg - Ordförande i Öresund

”Gillar det verkligen. Tar upp frågor och beteenden som är enormt viktiga för att lyckas med investeringar”.
Johan ”dr. Baise” Isaksson. Börspodden

”Börspsykologi är ett viktigt ämne och jag brukar säga att det svåraste är att ha karaktären att följa Warren Buffetts enkla principer när det gäller att investera i aktier. Cristofer bok är ett bra bidrag till ämnet komplexitet.”
Per Håkan Börjesson - VD på Spiltan

"Investeringspsykologi är det området som är minst prioriterad men absolut den mest viktigaste pusselbiten för att kunna lyckas med investeringar. Cristofer med sin nya bok går genom psykologiska fallgropar på ett nytt och insiktsfullt sätt genom många bra konkreta exempel och partiska råd som ger en värdefull edge för investerare."
George Bol - Börsdata

”Börspsykologi - så blir du en bättre investerare är ett viktigt bidrag för investerare och traders oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Att ha självkännedom och koll på de psykologiska fallgroparna är nödvändigt för att vara långsiktigt lönsam på börsen. Detta är således ett ämne som många förbiser.”
Erik Hansén. IG och drivare av podden ”Börssnack med Hansén och Olavi

”Hjärnan ställer ofta till det för oss som investerare. Det här är en utmärkt bok för att förstå fällorna som evolutionen i all välmening gillrat åt oss. Mycket handlar om självkontroll. Om att tänka efter ordentligt före en investering. Aldrig göra något överilat. Alltid kontrollerat och noga. Den här boken är en ögonöppnare i konsten att bli en skickligare investerare som både tar rationella beslut och utnyttjar tiden till sin fördel.”
Karl Lans. Skribent och analytiker på Avanza/Placera

"Börspsykologi – så blir du en bättre investerare ger en intressant inblick i det som mest troligt påverkar oss allra mest på börsen, vår egen psykologi. Det största hotet mot långsiktig framgång på börsen är ofta en själv. Det till trots är ämnet styvmoderligt behandlat, ofta även negligerat, vilket leder till många fallgropar och dyra misstag. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren investerare så finns många lärdomar och reflektioner att dra från denna bok.”
Nicklas Andersson. Mr Google. Mr Avanza. Investerarens podcast

Gabriel Iskander, chefsredaktör Börsveckan
”Cristofer berör ett mycket viktigt ämne när det kommer till investeringar på börsen. Psykologiska aspekter påverkar både nybörjare och aktieproffs i stor skala och är något man ständigt måste arbeta med för att förbättra sin avkastning över tid. Tålamod, ett starkt psyke och ett balanserat synsätt på risk och potential är A och O för en duktig investerare. Cristofer berör dessa ämne på ett enkelt och lättbegripligt sätt i sin bok. ”

Tidningar

Jag har även haft äran och nöjet att få vara med i diverse tabloider:

Dagens Industri

Privata Affärer

Affärsvärlden

Realtid

Placera (Nyhets- och analysmagasinet på Avanza)

Börskollen.se

Krönika - Låt känslorna ta semester när du ser över portföljen i sommar - hos Privata Affärer

Krönika i Börsveckan. I denna diskuteras aktivitetsbias.

Intervju med Expressen juni 2022, då blodet flöt.

Intervju med Privata Affärer den 8 juli 2022, då blodet fortfarande flöt.


Poddar

Utöver detta har jag även fått äran att gästa ett par poddar, såsom Market MakersInvesterarens podcast, Sparpodden samt Lyckopodden. Under sommaren 2020 blev det ett till inhopp i Sparpodden, där såväl delar av den kommande boken som från den nyss släppte dito diskuteras.

Under december 2020 fick jag äran att gästa Karl Lans på Placera.

Under mars 2022 fick jag äran att gästa Rikatillsammans.se i såväl ett video- som poddformat.

I oktober 2022 blev jag hedrad av att gästa Red Eye After Hours, där vi diskuterade såväl min första som andra bok om börspsykologi.

I slutet av december 2022 fick jag äran att gästa Daniel Ljungström på Penserpodden.

Recensioner från ekonomibloggare

Miljonär Innan 30

Sparo

Utdelningscyklisten

Aktiebrevet

Gustavs Aktieblogg

Professor Kalkyl

Procentpanik

Slimis

Z2036

Aktiepappa

Spartacus

Utlandsutdelaren

Äta På Berns

Akteikemisten

Investpassion.se

Finansgrabbarna

Aktieportföljen

Marcus Hernhag

Petrusko

FeminInvest

Aktiebröder

InvesteraMera

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.