22 Mar, 2023

Release av min bok – Mentala Modeller – för investerare som vill slå aktiemarknaden

Uppdaterad:
23 Mar, 2023

Idag släpps min fjärde börsbok – Mentala Modeller – för investerare som vill slå aktiemarknaden. När jag utannonserade boken i november skrev jag ett lite längre inlägg om dess tillkomst samt framväxt. Vidare har jag även gästat podden Marknaden tidigare i vår och så sent som idag Nordnets Sparpodden, där jag fått berätta lite om de modeller som presenteras.

Boken är den mest krävande jag skrivit, då jag är mycket nära och privat, något som alltid är likt ett tveeggat svärd. Jag hoppas dock att det kommer vara mer uppskattat än avskytt; mer givande än tagande. 

Boken har redan köpts in hos samtliga av Sveriges största bokhandlare, såsom Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln samt Ugglan. Vidare finns den på Amazon. Och självklart finns den i förlagets egen shop. OBS: då det är lite lagg mellan olika system kan det på vissa handlare stå ”bevaka/förboka” e.d., men det går att köpa och allt kommer uppdateras under onsdagen. 

Att skriva att jag är stolt över mitt alster kan hos vissa uppfattas som skryt och det är inte min mening att på något sätt framhäva mig själv när jag säger att jag är just stolt över denna bok, likt jag är över mina tidigare. Processen har varit inget annat än berikande och det har även givit mig glädje samt energi, om än att vägen från första stavelsen till den sista inte varit en dans på rosor. Jag är ödmjuk och vet att allt, precis allt, alltid kan göras lite, lite bättre, men när är enough just enough? När är less is more gällande? Var drar man gränsen? Det sägs att en bok egentligen aldrig är klar och det är något jag skriver under på.

  • ”Viktiga modeller för inte bara investeringar, utan också för livet.” (Mats Qviberg)
  • ”Cristofer binder, på ett underhållande sätt, ihop historiska händelser med investeringsfilosofi och beskriver väl hur vår hjärna spelar oss spratt vid investeringsbeslut. Mycket läsvärd bok!” (Ola Rollén, ordförande i Hexagon)
  • ”Cristofer har skrivit ännu en bok som kan hjälpa investerare till lyckade investeringar.” (Per-Håkan Börjesson, grundare och VD för Invest AB Spiltan)
  • ”Cristofer blandar biologi, fysisk, historia, psykologi, evolution och filosofi och visar hur dessa vetenskaper kan hjälpa investerare att nå än högre avkastning. En härlig bok!” (Andreas Brock, fondförvaltare på Coeli Global) 
  • ”Självutlämnande, inbjudande och träffsäkert tar Cristofer med läsaren på en vandring om viktiga aspekter av investeringar.” (Erik Selin, grundare av och VD på Balder)

Min förhoppning är att boken skall vara läsaren till nytta på så sätt att hen får verktyg att inte bara bli en bättre investerare, utan också för att kunna planera och agera mer klokt och långsiktigt hållbart i det vardagliga livet. Som alltid går börslivet och det mer vardagliga sådana in i varandra, ty vi är inte en sorts Two Face eller Janus (även om det ibland kan önskas).

Jag hade inte kunnat skriva den här boken utan all energi, allt stöd och all kärlek jag fått från alla läsare, följare et cetera. Denna bok är lika mycket min som deras. Ej heller får min kära familj och mina nära tillika kära vänner och släktingar förglömmas, för även de har fått göra en uppoffring. Det är således med kärlek, glädje och hopp jag skriver ”Tack! Tack för allt och hoppas att vi kan fortsätta resa samt utvecklas tillsammans”.

Jag väljer att avsluta med nedan två illustrationer från boken. För dig som ej läst säger de föga, men när väl bokens sidor avverkats kommer dess budskap att synliggöras. 

 

Elefant
Munk

Tack och med hopp om fortsatt god utveckling!

Högaktningsfullt,

Cristofer Andersson

2023-03-22

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.