25 Sep, 2023

Därför ska du fortsätta spara när börsen går ner

Uppdaterad:
25 Sep, 2023

Kortsiktiga svängningar på börsen är en del av investeringsvärlden som händer ibland. Min strategi när jag investerar handlar mest om att tänka långsiktigt. Jag kollar inte på mina pengar varje dag och försöker inte att ständigt se hur de utvecklas. Jag tror att om man tittar på den stora bilden så har aktiemarknaden historiskt sett ökat i värde över tid, även om det kan vara upp och ner på kort sikt. Jag är övertygad om att det kommer fortsätta vara så.

Så jag håller fast vid min investeringsstrategi. Jag planerar noggrant hur jag ska investera varje månad och tittar på min strategi en gång om året för att se om jag behöver ändra något. Det är viktigt att vara konsekvent med sin strategi och fortsätta investera enligt den, eftersom det är viktigt för mig att nå mitt långsiktiga mål att bli ekonomiskt oberoende. Kortsiktiga förändringar i marknaden är normala och förväntade, det viktigaste är att ha ett långsiktigt perspektiv och hålla fast vid sin plan oavsett vad som händer på kort sikt.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.