27 Aug, 2023

En nybörjarguide till att börja investera i börsen

Uppdaterad:
27 Aug, 2023
Detta inlägg är en annons för Avanza och innehåller annonslänkar.

Att stiga in i investeringsvärlden som nybörjare kan kännas som en resa in i det okända, men faktum är att det inte behöver vara så skrämmande som det låter. Genom att ta några enkla steg kan du börja bygga din förståelse och självförtroende när det gäller investeringar i aktier och fonder.

Steg 1: Välj Rätt Plattform för Investeringar

Det första klivet är att välja en pålitlig plattform för dina investeringar. Avanza, LYSA och Nordnet är alla kända  alternativ. Genom att öppna ett investeringskonto hos någon av dessa plattformar ger du dig själv en bra startpunkt för din investeringsresa.

Steg 2: Utforska Aktiemarknaden

Att köpa aktier kan vara en spännande inledning till din investeringsresa. Jag rekommenderar att du börjar med att köpa aktier & fonder på Avanza eftersom det är courtagefritt handel upp till 50 000 kr. Använd gärna min länk om ni överväger öppna ett konto hos Avanza: https://click.adrecord.com/?c=159670&p=836 

Steg 3: Fördjupa Dig i Fonder

För att bygga en bredare förståelse för investeringar kan det vara en god idé att börja med fonder. Indexfonder, såsom Avanza Zero eller Spiltan Investmentbolag, kan vara en bra startpunkt. Dessa fonder är kända för sina låga avgifter och ger dig möjligheten att äga en del av flera olika företag samtidigt. Genom att diversifiera din portfölj på det här sättet minskar du risken och ökar chansen till långsiktig tillväxt.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.