16 Aug, 2023

Lärdomar från Motgångar

Uppdaterad:
16 Aug, 2023

Min resa på börsen har inte alltid varit spikrak och fylld av framgång. Som alla investerare har jag stött på min beskärda del av motgångar. Dessa utmaningar har emellertid inte varit bortkastade erfarenheter. Istället har de gett mig värdefull kunskap som har hjälpt mig att forma och förstärka min plan för hur jag investerar.

En av de första fallgroparna jag stötte på var min tendens att följa andras investeringsval blint. Jag lyssnade ivrigt på olika investeringsråd och rekommendationer från diverse plattformar och sociala medier. Resultatet? Jag investerade i företag som jag inte riktigt förstod, baserat på vad andra sa och detta ledde till oönskade konsekvenser. Förluster på många procent och en känsla av förvirring och avstånd från mina investeringar.

Den största lärdomen jag drog från denna erfarenhet var vikten av att göra min egen forskning och analys när jag överväger att investera i ett företag. Att låta mig påverkas för mycket av andras åsikter och investeringsval var ett misstag. Jag insåg att det är avgörande att förstå de företag jag investerar i och vara medveten om deras fundamentala aspekter, snarare än att förlita mig på andras synpunkter.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.