10 Oct, 2023

Marknaden Skakar- Månadens Portfölj och Saldouppdatering

Uppdaterad:
10 Oct, 2023

Det är dags för en portfölj- och saldouppdatering, och den här månaden har varit intressant, för att säga det mildt. Jag vill dela med mig av några tankar om den skakiga marknad vi just nu bevittnar och mina förhoppningar för framtiden.

Saldouppdatering:

Mitt saldo har fortsatt att växa, men det är svårt att ignorera den volatilitet vi ser i marknaden just nu. Min YTD avkastning är på +9,92%, vilket är lovande, men det har varit en berg- och dalbana under året. Totala portföljvärdet uppgår till ca 252 000 kr. 

Den Skakiga Marknaden:

Det råder ingen tvekan om att marknaden har varit instabil på senare tid. Oro kring stigande räntor och geopolitiska händelser har satt tonen. Det är viktigt att komma ihåg att sådana perioder är en naturlig del av investeringsvärlden.

Framtidsförhoppningar:

Jag tror dock fortfarande starkt på den långsiktiga utsikten för investeringar. När räntorna så småningom saktar ner, kan det mycket väl vara en utlösande faktor för en bull marknad. Historiskt sett har marknaden visat sig vara robust och återhämtar sig från svåra tider.

Min strategi är att hålla fast vid mina långsiktiga mål och fortsätta vara försiktig och diversifierad. Att hålla ögonen på marknaden är viktigt, men att inte låta kortsiktig volatilitet påverka mina långsiktiga beslut är min strategi.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.