9 Aug, 2023

Mina Strategier, Mina Val: Min Första Miljon på Börsen

Uppdaterad:
9 Aug, 2023

Hej! Det är verkligen kul att få välkomna er till min helt nya ekonomiblogg. Jag ser fram emot att dela min spännande resa mot att nå min första miljon på börsen med er, och det känns fantastiskt att ha er med mig på den här resan. Ni undrar kanske varför jag har satt en miljon som mitt mål? För mig symboliserar det framgång och möjlighet att förverkliga mina drömmar och skapa en trygg framtid. Mina drömmar kommer jag att gå in mer på kommande inlägg.

Att dyka in i världen av investeringar är något som intresserat mig i några år nu. Målet med min resa är att fatta kloka beslut och bygga upp min ekonomi genom att investera på börsen. Låt mig berätta hur jag började. Innan jag valde vilka fonder jag skulle investera i, tog jag steget att öppna ett ISK-konto hos nätmäklaren Avanza. Sedan började jag med att välja indexfonder – bland annat Länsförsäkringar global Index och Avanza Zero. Men jag ville även bredda min portfölj genom att inkludera fonderna Spiltan Globalfond Investmentbolag och även Spiltan Aktiefond Investmentbolag.

Vad är en indexfond, undrar du? En indexfond är som en blandning av olika aktier, som hjälper mig att sprida riskerna över flera företag samtidigt. Det innebär att om något företag inte går så bra, kan andra fortsätta prestera och balansera ut det. Det är som att inte satsa allt på en enda häst. Genom att äga en del av många olika företag, kan jag dra nytta av deras sammanlagda framgångar över tiden. 

Låt mig vara ärlig – jag är ingen expert, och jag kommer säkert att stöta på utmaningar under resans gång. Men jag är ivrig att lära mig och växa genom hela denna process. Jag vill klargöra att de steg jag delar med mig av är bara mina personliga val och strategier. Jag ger inga garantier eller råd till er. Jag hoppas verkligen att vi tillsammans kan skapa en community där vi delar våra erfarenheter och stöttar varandra.

Om du är intresserad av att följa mig på denna ekonomiska resa, skulle jag uppskatta om du delar vidare bloggen. Trevlig kväll!

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.