15 Jun, 2020

Nu är utdelningen i Sampo satt i arbete

I lördags morse plingade det till i mobilen om att utdelningen från Sampo landat på kontot. Själva utdelningen kom i mitten av förra veckan men det är alltid någon dags fördröjning när det kommer till utländska utdelningar hos Avanza. Som bekant är börsen stängd på helgen så jag fick tålmodigt vänta till idag på morgonen med att köpa nya aktier för pengarna. Just denna gång var det bara bra att få vänta då jag kunde köpa Investor till 472 kr idag på morgonen istället för 495 kr i torsdags morse. Förutom Investor som var största köpet blev det även Volati pref och Industrivärden i fallande skala. Jag försöker lägga varje köp på 800-995 kr vilket innebär 1 kr i courtage för mig. Så det är fullt möjligt att sprida köpen på flera bolag utan att det är några jättesummor som ska investeras.

Juni kommer bli en helt ok utdelningsmånad efter en trög vår. Innan dagens Sampo fick jag även från Johson&Johnson förra veckan. Och om några dagar kommer Stora Enso och sen i nästa vecka Investor. Det är bara att kriga på och återinvestera så hoppas jag nå 200 000 kr i utdelningar under 2021 om det blir någorlunda normalt utdelningsår.

Om ett par veckor ska vi ha halvårsavstämning på de möten (som jag ibland brukar kalla kick-off här på bloggen) som vi har två gånger om året. Vi bygger nu upp så bra buffert tack vare låg kostnader att jag tror vi kommer se på kick-offen att det rimliga är att vi kommer kunna planera för att återinvestera 100% av alla utdelningar även 2021. Men det får egentligen bli en senare fråga, men har inte kunnat låta bli att spåna på ungefär hur många aktier vi skulle kunna tänkas ha i december 2021.

Snöbollen rullar på!

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.