22 Jul, 2018

Reka tänkbara bostadsorter i Skåne

Nu är vi hemma efter lite kortare rundresa och besök hos släkt och vänner inkl 2 dagars prao som skogsarbetare hos en släkting. Inom kort bär det iväg igen. Denna gång ska vi ner till Skåne och reka tänkbara orter att flytta till i framtiden.

Inom ett par år när vi båda har slutat jobba är vi nämligen inte säkra på att vi ska bo kvar i Stockholm. Tanken om södra Europa på vinterhalvåret finns kvar men det är så vitt vi förstår ingen mening att skriva sig i annat land de närmaste 20 åren. Så att bo i Sverige minst halva året (april-okt) känns fortfarande lockande även om vi skulle trivas bra när vi testar södra Europa.

Tanken med att lämna Stockholm skulle vara att:
- Få loss lite pengar som idag är bundet i lägenheten
- Bo närmare naturen, med minst lika bra möjlighet som i Stockholm för MTB, terränglöpning, fiske etc.
- Ev ha egen tomt utan gräsmattan kostar 2 miljoner, men lägenhet är inte helt uteslutet.
- Om möjligt bättre väder än Stockholm. Dvs gärna lite tidigare vår och inte mer regn.

Detta utan att förlora:
- Ett ok utbud av butik, restaurang, bibliotek, simhall, gym etc
- Närheten till internationell flygplats
- Möjlighet till social samvaro genom att ha tillräckligt stort utbud av folk så att vi kan träffa folk som vi vill umgås med, som även vill umgås med oss.

När vi har vägt detta samman så är en hypotes någon mindre/mellanstor stad i Skåne. Vilket vi nu tänkte reka då vi båda varit rätt lite i den delen av landet.

Perfekt vore om vi kunde hitta en ort med Willys/Ica Maxi (mental spärr mot att betala överpris för mat), bra gym, tillgång till skog max 5 km bort som är tillräckligt stor för att rymma ett 7 km långt varv, minst 10.000 invånare, tillgång till vatten inom 25 km, stad med >50.000 invånare inom 50 km och tågförbindelse med Malmö/Köpenhamn på max 1h. Där man kan köpa ett hus på 80 kvadrat med 500 kvadrat tomt för max 1,5 miljon.

Vilka orter/områden får vi inte missa att reka? Vi har några utspridda övernattningar bokade och tillgång till bil. Så vi kan ta oss dit vi vill. Avstånden inom Skåne är rätt överkomliga har jag noterat.

Det är långt ifrån säkert att det blir just Skåne som vi flyttar till. Men denna gång är det där vi ska reka. Kom gärna med förslag på andra orter också enligt önskelistan ovan, även om det troligtvis inte blir aktuellt med besök denna gång om det inte ligger på vägen.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.