18 Sep, 2019

Anmält mig till Investerar-SM 2019

Jag har nu anmält mig till Investerar-SM 2019 som arrangeras av börsen Nordic Growth Market. Det är en kostnadsfri tävling där deltagarna får testa sina kunskaper i handeln med aktier, råvaror, index, valutor, krypto och räntor. Det görs med hjälp av aktier och börshandlade produkter, såsom Bull & Bear-certifikat. Investerar-SM funkar för alla oavsett kunskapsnivå och för den som vill finns det flera utbildningsmaterial.

Förra året vanns twitterprofil tävlingen av min bloggkollega Aktiepappa och året innan vann jag den. Det är alltid spännande och roligt att tävla mot andra twitterprofiler, man vill ju så gärna vinna. Förra året vart jag intervjuad av NGM eftersom jag vann den 2017. Läs hela intervjun nedan.

 

 

Hej Sparaklokt!
 
1. Det är snart dags för årets upplaga av Investerar-SM och du är regerande mästare. Hur känns det?
 
Det känns väldigt bra och jag är mer laddad i år än förra året. Nu gäller det att försvara titeln och jag har väl lite press på mig själv och vill vinna det igen.
 
2. Förra året fick du 100 000 kr att växa med imponerande 83,39% på bara två veckor. Vad har du för förhoppningar inför årets tävling?
 
Förhoppningen är att komma först och jag siktar inte på någon speciell avkastningsnivå. Förra året så fick jag till en ganska bra avkastning de första dagarna och då hämtade jag hem en del vinst och tog lite mindre risk, samtidigt som jag bevakade utvecklingen för de övriga. För att vinna en sån här tävling går det inte riktigt att ha en defensiv utdelningsstrategi direkt, utan jag måste ta mycket större risker än så.
 
3. Du hade en otrolig avkastning på bara två veckor ifjol.
Om du fick välja att få 100 000 kr idag att investera och låta växa under ett år, eller 1 miljon kr om ett år, vad hade du valt? Dvs, tror du att du skulle kunna få 100 000 kr att växa till mer än 1 miljon kr på ett år?
 
Jag hade valt 1 miljon kronor om ett år, för det är inte många som kan få 100 000 kr att växa till 1 miljon kronor under ett år.
 
4. Vilka tillgångsslag handlar du helst med?
 
Jag handlar enbart med aktier men ibland får jag för mig att köpa annat, så som kryptovalutor. Då gör man bort sig och det påminner en om att hålla sig till sin strategi.
 
5. Sysslar du med värdepappershandel även utanför tävlingen?
 
Ja, jag handlar aktier och det gäller då stabila aktier, såsom Investor, Castellum, Johnson&Johnson. Mer om det går att läsa på min sida www.sparaklokt.se.
 
6. Vad har du för tips för att lyckas med värdepappershandel?
 
Läs på innan du börjar handla, minst 5 böcker och gärna dessa;
 
”Så här kan alla svenskar bli miljonärer” av Per H Börjesson
”Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning” av Marcus Hernhag
”Den enkla vägen hitta världens bästa aktier” av Marcus Hernhag
”Dags att köpa aktier?” av Urban Bäckström
”Investera som mästarna” av Jonas Bernhardsson
 
Bygg upp din egna strategi och se till att följa den.
 
7. Har du någon förebild när det kommer till trading?
 
Nej, det har jag inte.
 
8. Slutligen, är det någon av de andra Twitter/Bloggar-profilerna du verkligen vill vinna över?
 
Ekka Lundin är väl den enda renodlade tradern, så det skulle vara han om jag måste välja någon.
 
Vi tackar Sparaklokt för intervjun och önskar den regerande mästaren ett stort lycka till i årets tävling!

 

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.