31 Dec, 2021

Årssummering 2021. Nöjd med året +31%!

Ännu ett positivt börsår är slut och det här blir mitt 6:e årssummering som jag gör. Som alltid hinner man glömma det man skrev för exakt 1 år sedan. Så jag brukar börja med att läsa hur mina 2 senaste år såg ut och vad jag skrev då. Det jag kan konstatera är att jag slagit index nu senaste 4 av 6 åren och det tycker jag är godkänt av en privatinvesterare som jag är.

Portföljen har sakta men säkert stigit upp till nya nivåer för varje månad som passerat. Avkastningen hamnade på 31%, så är jag extremt nöjd med den här avkastningen. Det kommer vara ovärderlig i framtiden. Med det sagt så ska jag ändå ha en fortsatt stor respekt för Mr Market som sätter värderingen på börsen och framstegen som jag gjort med portföljen idag innebär inte att det kommer bli så för all framtid. Så länge jag slår majoriteten av Sverigefonder och Globala fonder kommer jag investera i Aktier. I annat fall kommer jag utvärdera fonder.

Drivkraften och hantering av mina investeringar handlar om att minimera förlusten och misstagen, än att maximera avkastningen. Har ändå insikten i att avkastningen kommer som ett resultat av min strategi. Det passar mig väl som person och investeringsstil. Mitt största misstag i år var väl att jag borde ha tagit hem större delen av min vinst som jag gjorde med 24Sevenoffice. Det var största sänket i portföljen som sjönk med hela 70%!
 

 

 

Så skrev jag förra året;
"Första delmålet är att slå OMX All-Share Cap och ska jag vara ärlig så tror jag att det kommer bli svårt för min portfölj att göra det. Anledningen till att jag tror det är för att Fortnox och 24Sevenoffice, som gick otroligt bra i slutet av 2020 kommer nog att tappa en del i år. De har redan gjort det nu i början av året. Magic Formula portföljerna kommer nog slå index. Det tror jag starkt på. Förvaltningskostnade. kommer jag nog också slå då antal affärer kommer vara väldigt få. En ny portfölj som jag dragit igång i och med min flytt till större lägenhet är Bolåneportföljen där målet är att nå 2% avkastning och slå bolåneräntan."

 

Hur gick det då med mina uppsatta mål inför 2021?

Slå OMX All-Share Cap. Både vanliga och MF portföljer - Not Checked
Förvaltningskostnad 0,15%
Not Checked
Över 2% Bolåneportföljen - Checked
 

PORTFÖLJ HISTORIK


 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.