29 Feb, 2024

Bitcoin och Microstrategy: Raketen mot All-Time High

Uppdaterad:
29 Feb, 2024
Microstrategy, Bitcoin
Microstrategy och Bitcoin

Beräkningen ovan görs i realtid och ni kan hitta den via länken. Microstrategy och Bitcoin.

Om ni har följt mig på Twitter är jag med i Bitcoin “sekten” även om jag ändå håller låg profil och har en liten Bitcoin portfölj som är skild och separat från min vanliga aktieportfölj. I de kontot äger jag bl a Microstrategy som i sin tur äger Bitcoin,  193 000 st. Det här medför att aktien följer Bitcoin kursen. 

Jag äger lite Microstrategy aktier, siffror och statistik fantast som jag är ville jag ha reda på hur mycket av Microstrategys totala börsvärde som Bitcoin innehavet motsvarar. Detta har 2 parametrar som följs åt, ena är Microstrategys aktie kurs och Bitcoin kursen. I ovan bild så motsvaras Bitcoin andelen till 82% av hela Microstrategys börsvärde då de äger 193 000 st Bitcoin.

 Siffran har pendlat mellan 78-84% sedan jag gjorde beräkningen. Ju högre den här siffran är desto, “billigare” är det för mig som investerare att köpa Microstrategy om man tror på Bitcoin så att säga. Om siffran går över 100% får man Microstrategys vanliga verksamhet på köpet, men det tror jag kommer inte hända i närtid. 

Däremot har jag inte kunnat med träffsäkerhet säkerställa antalet Microstrategy aktier som finns därute, utan har då tagit ett medelvärde från 3 olika sidor. Beräkningen och dokumentet hittas via länken Microstrategy och Bitcoin.
 

https://companiesmarketcap.com/microstrategy/shares-outstanding/
https://www.wsj.com/market-data/quotes/MSTR
https://bitcointreasuries.net/

Ni får gärna höra av er om ni hittar någon sida som med säkerhet har rätt data eller via Microstrategys hemsida. Har inte kunnat hitta vart.

 

Bitcoin: Nära All-Time High

Bitcoin har återigen stigit till sjuka nivåer med storm. Efter att ha sett en period av konsolidering och volatilitet har den digitala valutan återvänt till sitt nära all-time high-pris. Detta återupplivande av intresse för Bitcoin har drivits av flera faktorer, inklusive ökad institutionell acceptans med alla dessa nya ETF fonder och Bitcoin Halving som närmar sig i April.

Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy: Förvaltning av Företagskassan i Bitcoin

I Bitcoin-entusiasmen har MicroStrategy förblivit en föregångare och en banbrytare. Företaget, som tidigare antog Bitcoin som en del av sin kassareserv, befinner sig nu i en unik position när den digitala tillgången åter står inför sina tidigare höjder. MicroStrategy, under ledning av VD Michael Saylor, har visat  sjuk övermod och förtroende för Bitcoin som en värdebevarande tillgång.

Genom att ha integrerat Bitcoin som en del av sin företagsstrategi har MicroStrategy positionerat sig själva som ledare inom företagsanvändning av digitala tillgångar. Med Bitcoin nu nära sitt historiska prisrekord ser MicroStrategy ut att få sitt tidigare beslut att betala sig mångdubbelt.

Vi får se hur detta beter sig i framtiden. Jag sitter i alla fall i en del investering i Microstrategy och tror på Bitcoin. 

Microstrategy
Microstrategy
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.