25 Nov, 2017

Bokrecension "Den enkla vägen - Bli rik på aktieutdelning"

Dags att skriva en bokrecension av boken "Den enkla vägen - Bli rik på aktieutdelning" av Marcus Hernhag, det blir min andra recension. Jag läste ut boken för ett tag sen och det tog inte så väldigt lång tid att faktiskt läsa ut den.

 

Jag önskar att jag hade läst en sån bok när jag var 20 år, den passar verkligen in som ens andra bok efter boken "Alla svenskar kan bli miljonärer".

 

 

Den är en renodlad utdelningsbok på svenska som passar in mot svenska marknaden och hjälper en att hitta bra utdelningsaktier. Boken var väldigt lättläst och passar in för en person som läst på i alla fall på något sätt om aktier. Inte som en första bok tycker jag, mer som en uppföljningsbok som känner till vad en utdelning och direktavkastning är. För den som är eller vill bli en utdelningsinvesterare är boken ett måste. 

 

Boken behandlar områden som belåning (hävstång), direktavkastning vs utdelningstillväxt, preferensaktier, kostnadsfördelar med utdelningsinvestering och portföljstrategier.

 

Topp 3 punkter som var bra är;

  • Jämförelsen mellan Hög Direktavkastning vs Utdelningstillväxt
  • Vilken kraft det blir vid återinvestering, nyinsättning och utdelningshöjning
  • Alla enkla värdefulla tabeller och grafer

 

Boken får en 7 av 10.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.