26 Apr, 2020

"Börsen kan rasa rejält - var försiktig."

Varje vecka framöver samlar jag på lite nyhetsartiklar så man kan komma tillbaks om ett par månder och se vad som skrevs i media under den här kraschen och jämföra det med min egna hantering av portfölj. Kan vara både lärorikt och intressant när allt är över

84-årig miljardär: Börsen kan rasa rejält - var försiktig
Miljardären och investeraren Carl Icahn  köper inte aktier just nu. Istället bygger han kassa, blankar komersiella fastighetsbolags aktier och gör sig redo för att coronoviruset ska orsaka mer förödelse, säger han till Bloomberg.
Nu gäller det att "vara extremt försiktig".

Cervenka jämför viruset med fyra stora börskrascher: "Det ser mörkt ut för ekonomin"
Coronakrisen gör att det just nu ser mörkt ut för världsekonomin, säger SVT:s ekonomikommentator Johanna Cervenka i ett inslag. Hon går igenom fyra börskrascher- depressionen i USA, den svarta måndagen 1987, it-bubblan och finanskrisen - för att fundera hur coronaviruset nu kan slå mot ekonomin. Svaret är att vi inte vet hur djup krisen blir. Det beror på hur, när och om världen kommer tillbaka till ett normalläge igen, säger Cervenka.
- Vi får leva med de ekonomiska konsekvenserna under en väldigt lång tid, säger hon.

 

 

Nyhetsrubriker
WHO har inlett ett internationellt vaccinsamarbete
Vita huset tror på amerikansk arbetslöshet över 16 procent 
Strateg Börsrallyt är löjlig
Italiens premiärminister: Om tre veckor kan fotbollslagen träna
Minskning av nya fall i Frankrike

 

Inlägg från
13 April
5  April
29 Mars
22 Mars

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.