26 Feb, 2020

Börskrasch? Så agerar jag just nu.

Det här är nog den största dippen i kronor som jag varit med om under min tid som privatinvesterare. Jag har "förlorat" mycket pengar om jag bara kollar utvecklingen för den här veckan och jag känner inte den här paniken som jag skulle ha haft för ett par år sedan. Det är ett bevis på att man börjat bli erfaren och vetat att det här kommer att hända och har inträffat många ggr under historiens gång. Erfarenheten har byggts på med egna misstag, lästa böcker, följt andra duktiga bloggare/twittrare och för att jag definierat en egen strategi som jag strävar efter att följa.

Håller på och läser en bok som heter "101 Tankar om Aktier", som handlar mycket om börspsykologi. Det fanns ett avsnitt där han nämner att i allra flesta områden gäller det att vara produktiva och arbeta fram någonting, då kommer belöningen. Den ekvationen gäller inte inom aktier, där ska du vara lat och passiv och bara låta tiden passera......

Hur har jag då betett mig nu under dessa turbulenta dagar? Vad är mina tankar och framtida agerande närmaste tiden.?

I fredags sålde jag 10% av portföljen med ren tur och ingen analys hade gjorts, det kan ni läsa om i det här inlägget. Måndags sålde jag också lite innehav efter att ha bytt courtage klass så jag kunnat sälja innehav med mindre summor. Det var anledningen till att jag inte gjorde det under fredagen. Totalt sett har jag nu sålt 15%, sedan i fredags och det är för en framtida bostadsköp då jag behöver en större lägenhet.

Resten av veckan har jag varit hemma knockad av en influensa och bara suttit still, loggat in allför mycket hos Avanza och läst mitt Twitter flöde där många skrivit om dipp köp, börs krasch mm. Vi vet inte om det är inledning på en börskrasch eller om det bara är en tillfällig dipp. Det jag vet och kan påverka är mitt egna agerande gällande mina aktier och investeringar. Jag kommer inte sälja något mer och det kommer heller inte bli några köp närmaste tiden, fokus för det här året har varit att sänka min belåning i min privatekonomi och det har jag hållit fast vid sen början av året, därav mina försäljningar.

Hur har du agerat och hur ser din strategi ut framöver?

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.