29 Mar, 2020

"Börsproffsen oense: Tidigt skede av björnmarknad"

Tänkte att varje Söndag framöver samla lite nyhetsartiklar så man kan komma tillbaks om ett par år och se vad som skrevs i media under den här kraschen och jämföra det med min egna hantering av portfölj. Kan vara både lärorikt och intressant när allt är över. 


Börsproffsen oense: Tidigt skede av björnmarknad". - Omni Ekonomi
Vissa investerare har återvänt till amerikanska aktier efter coronaraset på Wall Streets börser- men andra fruktar nya nedgångar och menar att det är svårt att avgöra hur viruset ska slå mot ekonomin, skriver Reuters.
Fondjätten Blackrock och miljardären William Ackman hör de till som blivit mer positiva till aktier på slutet.
Folk försöker att tajma botten på marknaden och det är ett tecken på ett tidigt skede av en björnmarknad, säger Richard Bernstein.
 

Electrolux och Dometic är intressanta just nu. Det är "superrea" på den första, som just nu ingen vill ta i, medan den andra aktien kan tredubblas på ett par år. Läkemedelssektorn och skog är två av hans favoritsektorer. Det säger Simon Blecher som i en intervju på Carnegie Fonders hemsida berättar om sina favoritaktier i coronapandemins spår. - Privata Affärer

 

 

Nyhetsrubriker
WHO säger att man ser uppmuntrande tecken i Europa, även om situationen är fortsatt allvarlig.
Italien kan nå toppen av smittkurvan på Söndag.
Spridningen mattats av i Australien
Kina ser en nedåtgående trend
Färre nya fall jämfört med förra Lördagen i Sverige.
Smittskyddsläkare: Läget är ansträngt
M kräver masstestning för coronasmitta
Inget staten ska ha åsikter om (Företagens utdelningar)

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.