15 Feb, 2020

Bravida steg med +20%!

Den här veckanks utveckling måste vara en av mina bästa veckor. Portföljen steg med hela 4,1% och har nu ett försprång mot OMX Stockholm All-Share Cap index på årsutvecklingen som nu är på +10%. Under den gångna veckan kom Bravida och Hufvudstaden med sina respektive rapporter och mottogs bra av marknaden.

Jag har blivit förvånad över den kursutveckling som Bravida gjort senaste veckan och stigit så mycket på sin rapport. Hade inte förväntat mig det, där EBITA-marginalen sjunkit och EBITA för helåret ökade med en tillväxt på 1%., alldeles för lite för ett växande företag som har ett P/E tal på över 20. Jag sitter still med mina Bravida aktier, som under veckan stigit med +20% och hämtar hem utdelningen som höjdes med 12,5% till 2,25kr. Även stabila Hufvudstaden hade bokslut, som mottogs väl av marknaden och steg. Utdelningen höjdes med 5,4%.

I portföljen hade jag relativt många transaktioner med tanke på hur lite jag handlar och säljer. Jag allokerade om och sålde alla enskilda bolag som Volvo, Skanska, SCA, Sandvik, Handelsbanken och köpte istället Industrivärden som redan äger dessa. Uttnytjar då substansrabatten.

 

Portföljen
Belåningsgrad: 8,2%
Sharpekvot: 3,95
Utdelningar: Apple, Mastercard
Köpt: Industrivärden, Fast Partner Pref
Sålt: Volvo, Skanska, SCA, Sandvik, Handelsbanken

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.