22 Dec, 2018

Förvaltningskostnad 0,19%,håller ett av mina mål för 2018

Ett av mina mål för 2018 var att hålla förvaltningskostnaden till högst 0,25%. På diagrammet kan ni se att det just nu ligger på 0,19% och det är ett bevis på att jag lyckats hålla mig till strategin "Köp och Behåll". Till nästa år kommer jag sänka det till en ännu lägre nivå. Kan tilläggas att courtage kostnaden vid mina arbitrage affärer med Investor aktien är inte inräknad. 

  

En av anledningarna till att ens investerings strategi skall vara "Köp och Behåll" är just courtage och spreadkostnaden (skillnad mellan köp och säljkurs på en aktie), som uppstår vid varje transaktion. Vid varje transaktion du gör, uppstår en osynlig spread kostnad som finns i priset du köper/säljer en aktie. Därför ska du hålla nere dina transaktioner OM du inte är en duktig trader. Självklart är egentligen den totala avkastningen som är det primära målet, men att hålla nere kostnaderna är också en god parameter. Jag är ingen duktig trader och därav lägger jag en del fokus på kostnader, som är enklare att styra.

 

När du köper så måste du alltid "buda" med den högsta kursen än andra köpare för att just den millisekunden genomföra köpet. Det samma gäller när du skall sälja, då måste du alltid buda det lägsta priset för att genomföra transaktionen. Det här går att minimera som Warren Buffet gjort genom att Köpa och Behålla sina innehav väldigt väldigt länge.

 

Det är alltid enklare att styra sina kostnader än intäkter och det spelar ingen roll i vilken verksamhet det gäller vare sig ett företag eller en privatperson.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.