18 Jul, 2020

Köpt Castellum, Atrium L och Hufvudstaden. Veckorapport +2,19%

Veckan som gått fick rejält med stryk av min jämförelse index som jag själv jämför mig med. +2,19% slutade veckan för mig och det gjordes en del köp i fastigheter. När många blickar åt andra håll just nu köper jag gärna fastigheter i dessa multiplar. Exempelvis handlas Castellum till ungefär Yielden 6,83% (Förvaltningsresultat / Aktie), där snittet legat på 6,68% enligt mina beräkningar från 2010. Länk till portföljen.

 

Under veckan som gått har jag hunnit med en trade som jag inte brukar göra egentligen, men kände att jag ville testa. Köpte BEAR TESLA X5 för 2000kr och sålde det för 5700kr efter 1dygn. Nästan +200% avkastning. Inget jag rekommenderar, men skoj att ha prickat in det. Trots mina lyckade Swingtrades och just denna så slår jag inte index för i år. Boven till att index hunnit ikapp mig beror dels på mina fastighetsaktier och även kronan som blivit starkare gentemot andra valutor. Nästan 35% av mitt innehav är i andra valutor som USD, CAN, NOK och EUR. Är ändå glad att man nu är i plus i portföljen och ser att det fortfarande finns Sverigefonder som inte klättrat över nollstrecket än. Exempelvis Carnegie Sverigefond där jag tycker förvaltaren Simon Blecher är duktig.

 

 

Kommer nu till September att skapa en ny portfölj som följer strategin Magic Formula helt och hållet. Öppnade igår ett Nordnet konto för att kunna urskilja min vanliga portfölj gentemot den nya och dessutom är det gratis courtage uppemot 80000 kr såg jag. Se mina 2 inlägg om detta. Fungerar MF i Sverige och MF.

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.