22 May, 2021

Köpt Novo Nordisk och Fortnox. Kassa 18,5%.

I veckan köpte jag Novo Nordisk, Fortnox, 24Sevenoffice och Investor för bl a utdelningar och sälj av Kinnevik IL som skulle omvandlas till Zalando aktier. Det blev ett väldigt stort köp i danska Novo Nordisk som är en stor aktör i världen inom produktion av insulin för diabetesbehandling. Köpet finansierades via min försäljning av AT&T. Fonden TIN Nyteknik har också aktien som ett av sina största innehav och förvaltarna där har jag stor respekt för. Innehavet är nu mitt 4:e största innehav och tillsammans med JNJ utgör det nästan 10% av hela portföljen.

Det känns bra i dagens marknad att ha lite defensiva aktier just nu. Gjorde även ett dippköp på 24Sevenoffice som tappat rejält och som är mitt sämsta innehav under året mätt i kronor. Tanken lite framåt i tiden är att fortsätta bygga upp en kassa med nyinsättningar fram till September. Sedan får jag se hur läget ser ut.

 

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.