6 Jun, 2023

Långsiktigt bara uppåt. Portföljen ATH.

Uppdaterad:
6 Jun, 2023

Vaknade väldigt tidigt idag, så tänkte att jag kan passa på att skriva ett inlägg och vara lite kreativ. Mår bra av det. Grafen är utveckling(avkastning) på portföljen i kronor mätt och det börjar nog dyka upp många grafbilder på Twitter och bloggsidor inom samma tema. 78% av portföljen består av avkastning och resten är insatta pengar. För att ge ett lite enklare perspektiv med exempel 100000kr's depå har jag satt in 22000kr och resterande är avkastning. Det beror såklart på att jag hämtat hem vinstpengar också.

Nu är det positivt och investerare har det psykologisk enklare att putta in mer pengar nu när det går bra och det börjar bli ännu mer positiva röster. För min del är jag försiktig med nyinsatta pengar när portföljen är på ATH och speciellt när räntor är höga och man får mindre premie på den risk som placering i aktier innebär idag. Dessutom är det högra skatt på ISK och Kapitalförsäkringsdepåer. Mer fokus ligger kanske på att tänka brett och sänka lägenhetens belåning ännu mer.

Portfölj utveckling

Mitt genombrott med mina investeringar anser jag inträffade vid 2016 när jag var 36 år gammal och det ganska sent när man ser hur hungriga unga privatinvesterare det finns. Det är grymt bra att börja tidigt. Innan 2016 var det väldigt flummigt för min del. 

De kriser som jag varit med om när det gäller börsen är Covid krisen och Ryssland-,Inflationskrisen. Under båda dessa kriser har portföljen varit såpass stor och det har känts när några sexsiffriga belopp försvunnit från portföljen inom några månader.  I nästa inlägg ska jag gå igenom på hur jag agerat i dessa perioder. Kommer inte ihåg allt jag gjort, men har ju kvar min inlägg som jag kan gräva fram. Väldigt lärorikt för min del.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.