28 Jan, 2024

Månadsavstämning för mål 2024

Uppdaterad:
28 Jan, 2024

Året är redan i full gång, och det är hög tid för en månadsavstämning av mina mål för 2024. Jag har formulerat sex konkreta mål, fördelade över investeringar, hälsa och välbefinnande, samt mitt åtagande gentemot denna blogg. Trots tidigare brist på regelbundna uppdateringar har jag hittat ny motivation och lyckats publicera ett blogginlägg varje vecka. Dessutom har jag beslutat att donera intäkterna från bloggen, vilket ytterligare driver min motivation.

De sex målen jag har satt upp för året är:

  1. Överträffa OMX Stockholm All-Share Cap.
  2. Ha förvaltningskostnader under 0,12%.
  3. Ägna minst 20 minuter åt meditation varje vecka.
  4. Publicera minst ett blogginlägg varje vecka.
  5. Springa Midnattsloppet på under 1 timme.
  6. Uppnå en bänkpress på 85 kg.

Mina investeringsmål rullar på passivt, och min uppmärksamhet riktas mot hälsa och välbefinnande. Jag strävar efter en balanserad livsstil genom träning och rätt kost. Göra tester och undersökningar. I somras kollade jag upp hjärtat och allt såg bra ut, i år ska försöka fixa en genomgående blodanalys. 

Meditationsmålet har jag integrerat i min rutin, och det ger en välbehövlig känsla av lugn och fokus. 20 min per vecka är egentligen alldeles för lite, men strävar att öka sakta men säkert. Även om jag ännu inte har påbörjat löpningen för året, fokuserar jag på en stark styrketräning som kommer att vara till nytta under Midnattsloppet. Förra året avverkade jag loppet på 62 minuter, och mitt mål för i år är att klara det under en timme. Bänkpress 85kg kommer jag nå inom 1 månad. Är nog där i slutet av Februari.

Att sätta konkreta och mätbara mål har verkligen underlättat min strävan mot framsteg. Jag är övertygad om att även om jag inte når varje mål till fullo, så rör jag mig ändå framåt på något sätt. 
 

meditation
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.