11 Nov, 2022

Mina egna 9 strategiska punkter att följa

 1.  Ha en långsiktig strategi (minst 5 år), men även en kortsiktig strategi där du kan vara flexibel och ändra på vissa parametrar. Jobba med olika   scenarion som kan hända närmaste tiden och om det händer så vet du hur du ska agera.
   
 2.  Var inte det flockdjur som vi egentligen är,  "flockbeteende var en överlevnadsfaktor förr, men det dödar avkastning på börsen".
   
 3.  Belåning kan vara bra hjälpmedel för hävstång, men glöm inte bort risken. Risk / Reward går hand i hand.
   
 4.  Följa mitt motto så man har överflöd av pengar för nysparande in i börsen varje månad. "Låg Belåning, Låg Konsumtion, Hög Sparkvot och Investering aktier med låga courtageavgifter".
   
 5.  Diversifiera portföljen, jag är inte en duktig stockpicker och kommer göra misstag. Diversifiering är min inbyggda försäkring.
   
 6.  Allokera om innehav innebär en automatiserad vinsthemtagning och rebalansering. Tog hem vinster i början av det här året.
   
 7.  Var så passiv som det bara går. "Framgångsreceptet på aktiemarknaden handlar ofta om att inte göra någonting." Har en låg förvaltningskostnad
   
 8.  Lägg stor fokus på sådant som du kan påverka och kontrollera.
   
 9.  Få gärna panik, men låt det inte gå över din portfölj. Agera inte på paniken. Om du ska få panik och agera, se till då att du är den förste.... 
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.