25 Dec, 2021

Når mitt mål med Bolåneportföljen

Bolåneportföljen är en portfölj där målet för mig är att slå min bostadsränta som idag ligger på 0,99%. Istället för att betala lite högre kontantinsats så skapade jag den här portföljen. För att särskilja portföljen har jag skapat ett ISK konto SAVR*(affiliatelänk).

Fonderna som finns hos SAVR *(affiliatelänk) är mycket billigare på den plattformen och man får tillbaks återbäring. Därför har jag valt att ha mina fonder där. SAVR fungear på det sättet att de återbetalar den provision som de får från fonderna. Istället tar de en plattformsavgift på 0,09%. Resterande provision som fås från fonderna betalas tillbaks till mig varje kvartal. Om jag endast skulle äga fonder skulle jag ha hela mitt kapital hos SAVR. Se exempel längst ner.

Utvecklingen för i år ligger på 2,38% när jag räknar med återbäringen som jag fått. Kommer att fortsätta med portföljen även nästa år och planen är att behålla det fram tills bindningstiden för min boränta på 0,99% tar slut.

 

 

 

Om man har totalt 100 000 kr i exempelvis Spiltan Högräntefond, så betalar man 90 kr (0,09% plattformsavgift) till SAVR och 1060 kr (Ordinarie avgift 1,06%) till Spiltan Fonder i avgift. Sedan får man tillbaks provisionen som SAVR får, 290 kr (0,29% rabatt). Total kostnad 860kr istället för 1060kr per år. Blir mycket pengar om man har större belopp och sparar en längre tid.

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.